Live

Delta Dunării, colțul de rai al turiștilor: tot mai mulți români, dar și străini și-au făcut deja rezervare pentru această vară

O vacanță sigură în natură. Și în acest an Delta Dunării este una dintre destinațiile preferate de turiști români dar și străini. Mulți preferă acest colț de rai pentru liniște dar și pentru că este mai puțin aglomerată. Hotelierii, dar și agențiile de turism au pregătit pachetele pentru Paște și 1 Mai. Primele rezervări au fost deja făcute.
Publicat pe 24 februarie 2021

Delta Dunării este pentru mulți români, dar și străini o destinație unică. Turiștii găsesc aici mereu o oază de liniște și relaxare departe de agitația orașului. În plus, nu este la fel de aglomerată ca alte stațiuni, motiv pentru care aici, oamenii se simt mai în siguranță, atunci când vine vorba de noul coronavirus.

Cu siguranță în această vară Delta va fi o destinație de vacanță, o destinație sigură unde cazurile de COVID sunt mai puțin răspândite și bineînțeles pentru frumusețea și unicitatea Deltei. Chiar avem solicitări din partea turiștilor străini care își doresc să vină în această vară în Delta Dunării”, a declarat Ionuț Chirică, agent de turism.

Anul trecut, aproximativ 60% dintre rezervările făcute au fost plătite cu voucherele de vacanță. Și cum în 2021 acestea nu vor mai fi acordate, managerii de hoteluri și pensiuni din Deltă sunt sceptici atunci când vine vorba de numărul turiștilor care vor veni aici în concediu.

2021 va fi un an la fel de greu ca și 2020 pentru că, indiferent de modul de abordare al turismului în Deltă, acesta va fi puternic afectat și de voucherele de vacanță. Evident că turiștii care își vor dori să viziteze Delta vor fi condiționați de acea fidelizare pe care ar trebui să o asigure hotelierii sau proprietarii de pensiuni în Deltă”, a declarat Cătălin Țibuleac, președinte Asociația de Promovare a Deltei.

Însă, cei care vor ajunge în Delta Dunării vor avea ce admira. Într-o singură zi, oamenii vor putea vizita o sumedenie de obiective turistice. Pot face plimbări cu barca sau cu șalupa sau pot pescui alături de localnici.

Fără dar și poate, Delta va fi și anul acesta vedeta și destinația de vacanță pentru români. Cu siguranță vom avea și turiști străini odată ce vom deschide granițele. Noi în agenția de turism avem deja cereri din partea turiștilor străini pentru un circuit în Delta Dunării”, a mai declarat Ionuț Chirică, agent de turism.

Agențiile de turism și hotelierii au pregătit mai multe pachete pentru cei care vor petrece Paștele sau 1 Mai-ul în Deltă. Prețurile la cazare sunt cuprinse între 150 și 1.000 de lei, în funcție și de opțiunile preferate.

Delta este ofertantă pentru toate categoriile de turiști și atunci avem resorturi de cinci stele și pensiuni de câteva margarete. Iar costurile diferă în funcție de clasificări. De la câteva sute de euro pe zi, cele de cinci stele, la câteva sute de lei la pensiunile de câteva margarete”, a mai declarat Cătălin Țibuleac, președinte Asociația de Promovare a Deltei.

Delta Dunării este destinația perfectă pentru a petrece câteva zile minunate iar gastronomia și tradițiile locale sunt detaliile care fac diferența față de alte locuri din țară.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Semnal de alarmă al unui medic de familie, din Constanţa. Un test de COVID făcut la un laborator era pozitiv, alte două teste arată că medicul nu era infectat: ''Probele nu sunt lucrate corect''

Caz revoltător la Constanţa. Un medic de familie s-a chinuit să demonstreze că nu este infectat cu virusul...

CONSTANȚA. Este nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați sâmbătă la Centrul de Transfuzii Sanguine

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau...

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va...

Piața Agroalimentară Griviței a fost închisă pentru igienizare: unii constănțeni, nemulțumiți de această decizie

Înarmate cu mături, furtunuri și găleți cu apă, muncitorii au început curățenia încă de dimineață.Dacă...

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri...

Primăria Constanța a montat mai multe coșuri de gunoi prin oraș: „Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere”

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233