dobroge.tv

Live

Militar roman în mijlocul Africii: de patru luni, căpitanul Gabriel Sandu este într-o misiune specială în Mali

24 februarie 2021
Publicitate

Căpitanul Gabriel Sandu este militarul român care demonstrează că Armata înseamnă mai mult decât confruntări. De patru luni de zile, promovează pacea în Mali. S-a pregătit pentru a interacționa cu localnicii pe care încearcă să îi învețe cât de mult contează lipsa confruntărilor.

Căpitanul Gabriel Cătălin Sandu, membru al echipajului fregatei „Mărășești” este singurul militar român care participă la misiunea Organizației Națiunilor Unite din Mali. De patru luni este plecat în deșertul african, iar principalul său rol este să promoveze pacea. A învățat să interacționeze cu nativii, s-a integrat printre ei și, astfel, îi poate proteja mai bine.

Acasă, în Vaslui, pe Gabriel îl așteaptă familia. Este căsătorit și are un fiu în vârstă de 11 ani și o fiică de 9 ani. Mai are, însă, de așteptat. Misiunea sa din Mali, la limita de sud a Deșertului Sahara, durează un an de zile. Participă în total peste 31 de mii de militari și civili. În zonă au loc frecvent atacuri asupra forțelor care trebuie să mențină pacea. Nu este săptămână fără atacuri. De la începutul operațiunilor ONU în Mali, 231 de militari din forța internațională și-au pierdut viața.

Căpitanul Sandu este militar al Armatei României din anul 2005 și, din 2013, face parte din echipajul fregatei „Mărășești”. Înainte de a fi dislocat în Mali, a participat la numeroase exerciții în Marea Neagră, cu fregata „Mărășești”. A fost ambarcat la bordul fregatei „Regele Ferdinand” și la marșul de instrucție al navei-școală „Mircea”, desfășurat în Marea Baltică și nordul Europei, în anul 2017.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233