Live

Militar roman în mijlocul Africii: de patru luni, căpitanul Gabriel Sandu este într-o misiune specială în Mali

Căpitanul Gabriel Sandu este militarul român care demonstrează că Armata înseamnă mai mult decât confruntări. De patru luni de zile, promovează pacea în Mali. S-a pregătit pentru a interacționa cu localnicii pe care încearcă să îi învețe cât de mult contează lipsa confruntărilor.
Publicat pe 24 februarie 2021

Căpitanul Gabriel Cătălin Sandu, membru al echipajului fregatei „Mărășești” este singurul militar român care participă la misiunea Organizației Națiunilor Unite din Mali. De patru luni este plecat în deșertul african, iar principalul său rol este să promoveze pacea. A învățat să interacționeze cu nativii, s-a integrat printre ei și, astfel, îi poate proteja mai bine.

Acasă, în Vaslui, pe Gabriel îl așteaptă familia. Este căsătorit și are un fiu în vârstă de 11 ani și o fiică de 9 ani. Mai are, însă, de așteptat. Misiunea sa din Mali, la limita de sud a Deșertului Sahara, durează un an de zile. Participă în total peste 31 de mii de militari și civili. În zonă au loc frecvent atacuri asupra forțelor care trebuie să mențină pacea. Nu este săptămână fără atacuri. De la începutul operațiunilor ONU în Mali, 231 de militari din forța internațională și-au pierdut viața.

Căpitanul Sandu este militar al Armatei României din anul 2005 și, din 2013, face parte din echipajul fregatei „Mărășești”. Înainte de a fi dislocat în Mali, a participat la numeroase exerciții în Marea Neagră, cu fregata „Mărășești”. A fost ambarcat la bordul fregatei „Regele Ferdinand” și la marșul de instrucție al navei-școală „Mircea”, desfășurat în Marea Baltică și nordul Europei, în anul 2017.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Semnal de alarmă al unui medic de familie, din Constanţa. Un test de COVID făcut la un laborator era pozitiv, alte două teste arată că medicul nu era infectat: ''Probele nu sunt lucrate corect''

Caz revoltător la Constanţa. Un medic de familie s-a chinuit să demonstreze că nu este infectat cu virusul...

CONSTANȚA. Este nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați sâmbătă la Centrul de Transfuzii Sanguine

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau...

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va...

Piața Agroalimentară Griviței a fost închisă pentru igienizare: unii constănțeni, nemulțumiți de această decizie

Înarmate cu mături, furtunuri și găleți cu apă, muncitorii au început curățenia încă de dimineață.Dacă...

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri...

Primăria Constanța a montat mai multe coșuri de gunoi prin oraș: „Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere”

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233