Live

Centrul istoric al Constanței „luat la pas” de studenții străini prin programul City Tour Erasmus

Studenții străini care ajung fac schimb de experiență în universitățile de la malul mării sunt fascinați de istoria o orașului Constanța și în special de centrul vechi, acolo unde de obicei își petrec timpul liber. De data aceasta, 10 studenți din țări precum Italia, Franța și Spania au luat la pas orașul și descoperă obiectivele vechii cetăți Tomis. Ghidul Diana Slav le este sursă de informație și inspirație în citytour.
Publicat pe 26 februarie 2021

Centrul istoric al Constanței nu și-a pierdut farmecul de altădată, în ciuda indiferenței autorităților care au lăsat clădiri în paragină, construcții care au consacrat Cetatea Tomis încă din cele mai vechi timpuri. Organizatorii de tururi turistice de la malul mării aduc în fiecare an străini care să descopere cu entuziasm cele mai captivante povești din centrul vechi al orașului.

Tinerii studenți care ajung la Constanța prin programele Erasmus sunt cei mai curioși de ceea ce înseamnă orașul de la malul mării și nu ratează o experiență City Tour.

Muzeul de Artă Populară, Cazinoul din Constanța și Moscheea sunt doar câteva dintre obiectivele pe care studenții Erasmus le descoperă în City Tour. Plini de entuziasm, aceștia iau la pas centrul vechi al Constanței.

Sunt din diferite țări, Franța, Spania și Italia. Sunt câte doi din fiecare țară și vom avea un City Tour pentru a le arăta orașul, obiectivele turistice și zonele în care pot veni în timpul liber. Vor să descopere locuri noi, să călătorească, să cunoască oameni noi”, a declarat Alexandru Nicolae, organizator City Tour Erasmus

CityTour-urile sunt organizate de două ori pe an pentru studenții străini. Fiecare grup este format din aproximativ 10 persoane pentru ca experiența să fie cât mai clară, iar participanții să poată primi răspunsuri la toate întrebările.

Suntem aici ca să descoperim istoria orașului și de asemenea este un prilej bun prin care să facem cunoștință și cu alți studenți”, a declarat Unai, student Erasmus.

Dacă până acum studenții au privit centrul vechi prin ochii turistului care își bea cafeaua la una din terasele din Piața Ovidiu, acum aceștia descoperă obiectivele alături de un ghid de turism.

Acum o parte din ei s-au înscris la un tur de centru vechi cu mine în care ca de obicei povestim cu mici sfaturi și recomandări pentru vârsta lor nu neapărat ca la ora de istorie ci cât mai utile pentru ei. Vor vedea zona de centru vechi dar vor încerca să o corelez și cu recomandări actuale pentru necesitățile lor, niște tineri veniți pentru prima data în oraș”, a declarat Diana Slav, coordonator „Constanța la pas”,

Studenții străini sunt fascinați de istoria orașului vechi și spun că la finalul turului își creează portofolii pe care le adaugă în colecția lor de povești descoperite și în alte țări ale lumii.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Semnal de alarmă al unui medic de familie, din Constanţa. Un test de COVID făcut la un laborator era pozitiv, alte două teste arată că medicul nu era infectat: ''Probele nu sunt lucrate corect''

Caz revoltător la Constanţa. Un medic de familie s-a chinuit să demonstreze că nu este infectat cu virusul...

CONSTANȚA. Este nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați sâmbătă la Centrul de Transfuzii Sanguine

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau...

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va...

Piața Agroalimentară Griviței a fost închisă pentru igienizare: unii constănțeni, nemulțumiți de această decizie

Înarmate cu mături, furtunuri și găleți cu apă, muncitorii au început curățenia încă de dimineață.Dacă...

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri...

Primăria Constanța a montat mai multe coșuri de gunoi prin oraș: „Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere”

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233