dobroge.tv

Live

Organizatorii Neversea vin cu soluții pentru siguranța festivalierilor: testarea rapidă a participanților, una dintre propuneri

26 februarie 2021
Publicitate

Fanii celui mai mare festival de pe plaja din România așteaptă cu nerăbdare începerea ediției din acest an. Anul trecut pandemia a anulat distracția astfel că cei care și-au achiziționat biletele de atunci, le pot folosi anul acesta. Organizatorii speră că pot ajunge să negocieze la masa autorităților și promit ca anul acesta festivalul să fie organizat în cele mai bune și sigure condiții. Testarea rapidă a participanților este una dintre propunerile acestora.

Fanii celui mai mare festival de pe plajă din România au ales data în care să înceapă distracția! A patra ediție a festivalului Neversea va avea loc anul acesta între 8 și 11 iulie. Organizatorii speră să ajungă la masa negocierilor cu autoritățile ca evenimentul să se poată desfășura anul acesta.

Organizatorii spun că ediția de anul acesta va fi organizată în cele mai bune și sigure condiții de până acum. În 2019 peste 240.000 de participanți au dansat și cântat timp de patru zile până la răsărit pe plaja din Constanța.

Printre măsurile de siguranță precum purtarea măștii, distanțarea, aceștia vin cu o soluție ce, cred ei, poate face ca evenimentul să se desfășoare în condiții optime.

Reporter: Cum se va organiza ediția 2021 a festivalului Neversea?

Edy Chereji, organizator Neversea: Fără îndoială că va fi o ediție în siguranță din toate punctele de vedere. Așa s-a întâmplat în fiecare an. Fiecare ediție a festivalului a fost o ediție care a presupus siguranță maximă pentru participanți. Și cu atât mai mult în acest an, în 2021, ne gândim la soluții care să ne permită să îi avem pe oamenii care nu reprezintă niciun fel de risc de infectare în festival. Din acest motiv credem că o soluție cum ar fi testarea rapidă sau cei care aleg să se vaccineze sau cei care se vindecă de COVID-19 și au anticorpi, toți acești oameni cu siguranță că nu reprezintă niciun fel de risc și trebuie să aibă dreptul și posibilitatea de a se putea întâlni la orice fel de evenimente, fie că vorbim de festiva, fie că vorbim de concert, fie că vorbim de teatru. Atâta vreme cât există soluții credem că trebuie luate în calcul.

Printre participanții de anul acesta se află și cei care și-au cumpărat biletele pentru ediția din 2020, anulată de pandemie. Este și cazul celor două tinere care au venit astăzi tocmai din București pe plaja din Constanța ca să se bucure de soare și de cele peste nouă grade celsius din termometre.

Am fost o singură dată la ultima ediție care s-a ținut și a fost una dintre cele mai frumoase amintiri din vara respectivă. Deja am bilet din anul trecut deoarece nu s-a ținut și îl pot folosi în oricare ediție din următorii trei ani. Ar putea fi o măsură cât să mărească siguranța și încrederea participanților”, spune o tânără.

Mi-aș dori foarte mult să particip anul acesta, am și biletul luat. Din păcate anul trecut nu am participat din cauza pandemiei. Aș accepta această condiție cu un test rapid”, spune o altă tânără.

Medicii infecționiști spun că testarea rapidă ar trebui să se efectueze într-un mediu steril, special amenajat.

„Asta trebuie pregătită, eu în testarea nu cred, dovadă că nu a fost acreditată de autorități. Este o chestiune așa de ochii lumii. Practic din 100.000 de participanți, 50.000 îi găsește pozitivi și le zice: Voi nu intrați!”, a declarat Sorin Rugină, medic primar infecționist.

Sănătatea și siguranța fanilor, artiștilor, locuitorilor orașului Constanța și a oamenilor implicați în organizarea evenimentului sunt principala datorie și responsabilitate a creatorilor Neversea, alături de distracția garantată a festivalului. Pe scene vor urca cei mai tari artiști ai momentului de la Dimitri Vegas & Like Mike, Black Eyed Peas, la Arapu și Nicky Romero.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233