dobroge.tv

Live

Constănţenii s-au bucurat de venirea primăverii şi au cumpărat mărţişoare pentru cei dragi. Comercianții sunt nemulțumiți de vânzări

01 martie 2021
Publicitate

Prima zi de primăvară nu ar fi la fel fără mărțișoare, flori și bijuterii. Constănțenii au plecat și pe ploaie să cumpere ceva pentru persoanele dragi lor. Semn că, dincolo de tot și de toate, încă sunt dornici să facă mici bucurii. Cu toate acestea, comercianții sunt nemulțumiți de vânzări și sunt că pandemia i-a făcut pe oameni mai reticenți anul acesta.

Venirea primăverii simbolizează bunătatea oamenilor. Este părerea lui Alex pe care l-am găsit azi la florărie, plecând cu brațele pline. Cele 30 de buchete de flori cumpărate sunt pentru a le face o bucurie domnișoarelor și doamnelor pe care le cunoaște.

"Am luat flori pentru toate persoanele dragi din viața mea, pentru toate femeile dragi, aproape pentru toate. Astăzi, până pe 8 martie avem timp să le oferim tuturor persoanelor dragi din viața noastră. Prefer să ofer flori: ghiocei, zambile și așa mai departe"

De la florării ne mutăm pe strada Ștefan cel Mare, unde comercianții de mărțișoare și-au așezat tarabele.

Brățările cu șnur roșu-alb, broșele sau bijuteriile de mici dimensiuni sunt cele mai cerute mărțișoare. Constănțenii au venit chiar și pe ploaie pentru a căuta ceva simbolic pentru cei dragi.

“Pentru fata mea, pentru soția mea și pentru mama mea în primul rând. Am ales niște mărțișoare care mi-au plăcut mai mult, niște brățărele pentru fetiță și niște mărțișoare cu trifoi cu patru foi care simbolizează venirea norocului. Fetiței mele îi plac foarte mult trifoii, chiar îi caută prin parc”

1 martie este și bucuria copiilor. La unele unități de învățământ s-a păstrat tradiția și în vreme de pandemie. Cei mici au făcut schimb de mărțișoare, dar le-au pregătit și mamelor surprize făcute de ei.

Păi, am primit și mărțișoare și nu am primit nici multe teme.

Da, am primit un nou fel de mărțișor din partea fiului. Se pare că se țin de amintiri frumoase, așa pe termen lung să avem cât mai multe. Am luat așa simbolic, ceva drăguț, micuț, am spus să păstrăm totuși tradiția, chiar dacă au fost câteva gânduri că nu, dar o floricică și un mărțișor sunt binevenite oricând.

Cu toate acestea, vânzătorii se plâng de vânzări mici anul acesta.

"Este slabă vânzarea de anul acesta, oamenii sunt reticenți, nu prea sunt dispuși să relaționeze cu noi, măcar să le explicăm ceea ce avem. Nu știu dacă sunt eu așa o mare excepție, dar până la urmă am lucruri diferite față de ce se găsește prin jur", a declarat Georgiana Palade, vânzător de mărțișoare.

Tradiția oferirii de mărțișoare este un simbol străvechi prin care se celebrează schimbarea de anotimpuri și renașterea naturii. Nu numai femeile se împodobesc cu mărțișoare în primele zile de primăvară. În unele zone ale țării le poartă chiar și bărbații, fiindcă se spune că firul roșu împletit cu cel alb aduce belșug în casă și sănătate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233