dobroge.tv

Live

SANCȚIUNI USTURĂTOARE

Primăria municipiului Constanța și Garda de Mediu, parteneriat ce permite sancționarea tuturor celor care aruncă gunoaie la întâmplare

02 martie 2021
Publicitate

30.000 de lei și confiscarea mașinii. Sunt măsurile luate de autorități pentru cei care aruncă deșeurile la întâmplare. Primăria Constanța și Garda de Mediu au un plan comun de acțiune. Acesta are ca scop prevenirea și descurajarea abandonării de gunoaie în locuri nepermise.

Bărbatul din imagini a fost surprins în zona industrială în timp ce abandona deșeuri provenite din construcții. La momentul acela, în luna noiembrie a anului trecut, a fost amendat cu 30.000 lei. Din nefericire, sunt destule zone în oraș care arată ca după război. De pildă, în cartierul Medeea, zona unde se află căile ferate s-a transformat în groapă de gunoi.

Cauciucuri, carcase de televizor și deșeuri menajere. Oamenii par să arunce aici tot ce nu le este de folos. Aceasta este imaginea pe care o văd călătorii când vin cu trenul la Constanța.

Doamna Ivan este din Valu lui Traian, însă lucrează în zona Brătianu și traversează zilnic liniile de tren dinspre cartierul Medeea.

Aa, e dezastru ce e aici. Zici că e un sat fără câini. Era într-o vreme și mobilă și nici nu știi ce nu era aici. Foarte mizerabil. Nu știu de ce e zona asta așa. Mi-e și frică să traversez. Vara e posibil să fie și șerpi printre gunoaiele astea. Câini, șerpi, fel și fel de viețuitoare”, spune doamna Ivan.

Și oamenii care locuiesc chiar vizavi de șinele de tren sunt disperați. Spun că nu mai suportă să trăiască lângă un focar de infecție.

Urât. Urât de tot. E oribil. Avem copii, ce să vadă? Calea ferată plină de gunoaie?”, spune o constănțeancă.

Locatarii cred că montarea camerelor de supraveghere ar fi un prim pas pentru soluționarea acestei situații. Autoritățile s-au gândit, însă la măsuri mult mai dure. Pe cetățenii iresponsabili îi așteaptă amenzi usturătoare.

Facem echipe mixte Poliția Națională, Poliția Locală, Garda de Mediu. Și pe cei care îi prindem că aruncă gunoaie în locuri nepermise, și știți că sunt destui care au umplut zona de la marginea Constanței de tot soiul de dărâmături, majoritatea izvorâte din construcții, îi amendăm, dar îi amendăm drastic și le și confiscăm mașinile”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța la emisiunea Realitatea Locală.

Sunt zone în municipiul Constanța unde se abandonează frecvent deșeuri și vom acționa împreună cu poliția locală pentru a verifica aceste zone și vom aplica sancțiuni. Amenzile sunt destul de mari, în jur de 30.000, la care se aplică și sancțiunea complementară de confiscare a mijlocului de transport”, a declarat Steluța Popescu, comisar șef Garda de Mediu Constanța.

Luni s-a semnat un parteneriat între Garda de Mediu și Primăria Municipiului Constanța care va permite formarea unor echipe care îi vor putea sancționa pe constănțenii care consideră că domeniul public este locul unde se pot debarasa de tot ce nu le este de folos.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233