dobroge.tv

Live

Sistemul de „bike-sharing” este din nou funcțional la Constanța: aproape 400 de biciclete pot fi închiriate gratuit

Publicitate

La plimbare prin oraș pe două roți. Aproape 400 de biciclete au fost puse, gratuit, la dispoziția constănțenilor. Sistemul „bike-sharing” este din nou funcțional. Închirierea mijloacelor de transport este posibilă doar pentru persoanele care au peste 14 ani. Utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții.

Sistemul bike-sharing este din nou funcțional. Și nici bine nu au apărut bicicletele că deja constănțenii au început să le folosească. Este un mijloc de transport alternativ și foarte bun pentru cei care vor să fie mai sănătoși. Este și părerea tânărului din imagini. Este un client fidel și de fiecare dată când vrea să facă mișcare închiriază o bicicletă.

Tânăr: Este bine pentru noi în primul rând pentru că facem mișcare. Adică este un lucru dintre cele mai importante.

Reporter: Am văzut că ai card. Este de anul trecut:

Tânăr: Da, este de anul trecut. Bănuiesc că toată lumea trebuie să-și facă, să se ducă, nu costă nimic.

Mișcarea este extrem de importantă pentru constănțeni, iar închirierea acestor biciclete este un plus pentru cei care vor să facă o plimbare prin oraș pe două roți.

Este o idee foarte bună. Este o măsură care a fost și înainte. Sper să ne bucurăm cu toții de ea prin cardurile pe care le oferă Primăria. Am înțeles că sunt gratuite”, spune un constănțean.

Eu cu bicicleta asta intru în toate bălțile și o murdăresc. Mie îmi place să intru cu bicicleta în bălți șă o bălăcesc. Pot să fac un singur truc. Când mă ridic în picioare, cu pedalele drepte, iau o mână și țin cu o mână”, spune un copilaș.

390 de biciclete sunt puse la dispoziția tuturor constănțenilor. În tot orașul există 20 de centre pentru închiriere și șase puncte pentru eliberarea cardurilor. Serviciul este gratuit.

Toți cei care doresc să le utilizeze și au peste 14 ani pot solicita Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale eliberarea unui card în baza căruia pot folosi aceste biciclete. Evident, trebuie să respecte și toate regulile de circulație”, a declarat Alin Vintilă, consilier de comunicare Primăria Constanța.

Bicicletele pot fi accesate gratuit pe baza cardului de identitate. Acestea însă nu pot fi folosite mai mult de două ore, iar perioada de utilizare dintre două curse este de 10 minute. Oricine are peste 14 ani le poate accesa.

Sistemul de bike-sharing a devenit funcțional încă de la începul lunii martie. Anul trecut, au fost efectuate aproape 70.000 de trasee iar durata medie a fost de 50 de minute.

Anul trecut s-au înregistrat 60.700 de curse, de trasee realizate cu aceste biciclete. Chiar avem un record-man, un constănțean a utilizat bicicleta de 315 ori”, a mai declarat Alin Vintilă, consilier de comunicare Primăria Constanța.

Cei care nu vor aduce biciclete înapoi riscă să fie amendați. Sancțiunea se ridica la aproximativ 2.500 de lei. Sistemul de bike-sharing a fost întrerupt în luna decembrie 2020.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233