dobroge.tv

Live

Proiect propus de Senat: Cei care își parchează mașinile lângă unitățile de învățământ ar putea fi sancționați

04 martie 2021
Publicitate

Fără mașini în perimetrul școlilor - este un proiect de lege propus de senat, prin care cine parchează lângă unitățile de învățământ ar putea fi amendat. Șoferii spun că măsura este bună, deoarece în jurul școlilor și așa este destul de aglomerat, iar copiii care se strecoară printre autoturisme se expun unui pericol.

Zonele din jurul școlilor sunt renumite pentru aglomerație, în special la orele de vârf. Un proiect de lege vrea să remedieze această situație. Staționarea în perimetrul unităților de învățământ ar putea fi sancționată.

Proiectul prevede sancționarea șoferilor care parchează în perimetrul școlilor, cu amenzi de peste 700 de lei. Mai exact, dacă proiectul se va aproba nu veți mai putea vedea mașinile parcate lângă liceu, cum se întâmplă în prezent.

Reprezentanții unităților de învățământ spun că măsura ar fi benefică. În anumite zone din oraș, din cauză că elevii sunt aduși sau vin cu mașinile, aproape că nu mai este loc de trecere.

La prima oră, la debutul programului și la intervalul acela orar dintre cele două schimburi, de dimineață, respectiv după amiază, se aglomerează foarte mult calea de acces de lângă școală. Pentru că, pe de-o parte părinții vin și își aduc copiii, iar pe de altă parte, sunt elevii majori care sunt posesori de permis de conducere și pentru a ieși din perimetrul acesta cu mașinile se supra adaugă celor care accesează perimetrul”, a declarat Loredana Tănase, director adjunct Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Ca să nu existe confuzie pentru cei care își lasă sau își iau copiii de la școală, Codul Rutier ar putea fi schimbat complet.

Proiectul prevede însă și niște excepții. Se vor crea niște culoare speciale pentru părinții care își așteaptă copiii să intre și să iasă de la ore.

Cei care nu respectă aceste măsuri riscă să primească până la cinci puncte de penalizare.

Mulți constănțeni privesc cu ochi buni această măsură. Ei spun că fără atâtea mașini prin preajmă, copiii ar fi mai în siguranță.

Este periculos, orice mijloc de transport e periculos în apropierea unor școli”, spune un constănțean.

La prima oră se formează un șir de mașini și asta face aglomerație și în trafic”, spune un elev.

Totuși, există și oameni care cred că este important ca cei care lucrează la instituțiile de învățământ dar și elevii care vin cu mașina să poată opri în proximitatea acestora.

Ar fi trebuit să parcheze și profesorii și elevii. Pentru că, altfel, nu avem cum să ne deplasăm. În autobuz sunt pericole foarte mari, mai ales pentru fete”, spune o elevă.

Proiectul de lege mai vizează și alocarea în mod gratuit a cel puţin 5% din numărul total al locurilor de parcare pentru femeile gravide. Acest lucru s-ar putea aplica și pentru mașini care transportă copii în vârstă de până la 2 ani, lângă clădirile cu utilitate publică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233