dobroge.tv

Live

Târguri în pandemie: vizitatori puțini, cumpărături infime. Comercianților le este din ce în ce mai greu să-și plătească chiriile

05 martie 2021
Publicitate

Îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii și obiecte artizanale. Sunt câteva dintre produsele de care se pot bucura constănțenii în weekend. Târgul s-a mutat de la Pavilionul Expozițional, la un hotel din Mamaia. Totuși, primul eveniment de acest gen din 2021 a adus vizitatori puțini. Comercianții sunt nemulțumiți de vânzări și spun că de când cu pandemia le este greu să plătească chiriile.

Printre puținii vizitatori care au fost vineri dimineață la târg se numără și Iuliana. A venit din București să-și găsească piesele vestimentare dorite.

Reporter: Cum este la târg în pandemie? Sunteți încântată că s-a putut organiza totuși?

Iuliana: O, da, Dumnezeule. Eu am venit din București. Acolo nu se organizează târguri d-astea de blănuri, nu știu din ce motiv. Caut o blană de vizon maro, dar am un model în minte și încă nu am reușit să-l găsesc.

Poate norocul îi va ieși în cale la Constanța, căci expozanții au adus zeci de modele, iar prețurile variază în funcție de calitatea și de lungimea hainei.

Începând de la 1.500 de lei. Depinde foarte mult de calitate. Deci este blană de vizon, de nurcă, de linx, de vulpe, mai avem de iepure”, a declarat Elisabet Maxim, expozant.

La târg găsim produse pentru toate gusturile și toate buzunarele. O veste din blană naturală, de exemplu, are un preț special. De la 1.500 de lei a fost redusă la 1.000 de lei.

Târgurile nu mai sunt ce au fost, spun producătorii care se plâng de vânzări reduse de când a început pandemia. Unii dintre ei speră ca măcar chiria să o poată plăti, iar la finalul zilelor de târg să nu fie pe minus.

Slăbuț. Față de anul trecut e slăbuț. Lume puțină, poate nu știe, poate nu s-a făcut prea multă reclamă, nu știu. Nu știu care e treaba, dar asta este adevărul. Alaltăieri nu s-a dat nimic, ieri ceva-ceva și dacă va merge și așa, e bine ș-așa”, spune un expozant.

Dificil. Mai greu merge. În primu rând cred că din cauza panicii care s-a creat și atunci lumea nu vine foarte mult, dar totuși într-o anumită măsură merge vânzarea”, a declarat Elisabet Maxim, expozant.

Constănțenii se bucură totuși că din când în când mai pot participa la astfel de evenimente. Le-a lipsit experiența târgului.

E bine că s-a putut organiza. Mai ieșim, ne mai clătim puțin ochii. Ne mai relaxăm că ne-am săturat de stat în casă”, spune o constănțeancă.

Organizatorii au luat toate măsurile igienico-sanitare necesare în contextul pandemiei. Există culoare care delimitează sensurile de mers, dezinfectant, iar la intrare vizitatorilor li se măsoară temperatura. Doritorii pot vizita târgul și în acest weekend între orele 10.00-19.00, respectiv 10.00-16.00.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233