Live

Târguri în pandemie: vizitatori puțini, cumpărături infime. Comercianților le este din ce în ce mai greu să-și plătească chiriile

Îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii și obiecte artizanale. Sunt câteva dintre produsele de care se pot bucura constănțenii în weekend. Târgul s-a mutat de la Pavilionul Expozițional, la un hotel din Mamaia. Totuși, primul eveniment de acest gen din 2021 a adus vizitatori puțini. Comercianții sunt nemulțumiți de vânzări și spun că de când cu pandemia le este greu să plătească chiriile.

Printre puținii vizitatori care au fost vineri dimineață la târg se numără și Iuliana. A venit din București să-și găsească piesele vestimentare dorite.

Reporter: Cum este la târg în pandemie? Sunteți încântată că s-a putut organiza totuși?

Iuliana: O, da, Dumnezeule. Eu am venit din București. Acolo nu se organizează târguri d-astea de blănuri, nu știu din ce motiv. Caut o blană de vizon maro, dar am un model în minte și încă nu am reușit să-l găsesc.

Poate norocul îi va ieși în cale la Constanța, căci expozanții au adus zeci de modele, iar prețurile variază în funcție de calitatea și de lungimea hainei.

Începând de la 1.500 de lei. Depinde foarte mult de calitate. Deci este blană de vizon, de nurcă, de linx, de vulpe, mai avem de iepure”, a declarat Elisabet Maxim, expozant.

La târg găsim produse pentru toate gusturile și toate buzunarele. O veste din blană naturală, de exemplu, are un preț special. De la 1.500 de lei a fost redusă la 1.000 de lei.

Târgurile nu mai sunt ce au fost, spun producătorii care se plâng de vânzări reduse de când a început pandemia. Unii dintre ei speră ca măcar chiria să o poată plăti, iar la finalul zilelor de târg să nu fie pe minus.

Slăbuț. Față de anul trecut e slăbuț. Lume puțină, poate nu știe, poate nu s-a făcut prea multă reclamă, nu știu. Nu știu care e treaba, dar asta este adevărul. Alaltăieri nu s-a dat nimic, ieri ceva-ceva și dacă va merge și așa, e bine ș-așa”, spune un expozant.

Dificil. Mai greu merge. În primu rând cred că din cauza panicii care s-a creat și atunci lumea nu vine foarte mult, dar totuși într-o anumită măsură merge vânzarea”, a declarat Elisabet Maxim, expozant.

Constănțenii se bucură totuși că din când în când mai pot participa la astfel de evenimente. Le-a lipsit experiența târgului.

E bine că s-a putut organiza. Mai ieșim, ne mai clătim puțin ochii. Ne mai relaxăm că ne-am săturat de stat în casă”, spune o constănțeancă.

Organizatorii au luat toate măsurile igienico-sanitare necesare în contextul pandemiei. Există culoare care delimitează sensurile de mers, dezinfectant, iar la intrare vizitatorilor li se măsoară temperatura. Doritorii pot vizita târgul și în acest weekend între orele 10.00-19.00, respectiv 10.00-16.00.

Galerie Foto

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Semnal de alarmă al unui medic de familie, din Constanţa. Un test de COVID făcut la un laborator era pozitiv, alte două teste arată că medicul nu era infectat: ''Probele nu sunt lucrate corect''

Caz revoltător la Constanţa. Un medic de familie s-a chinuit să demonstreze că nu este infectat cu virusul...

CONSTANȚA. Este nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați sâmbătă la Centrul de Transfuzii Sanguine

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau...

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va...

Piața Agroalimentară Griviței a fost închisă pentru igienizare: unii constănțeni, nemulțumiți de această decizie

Înarmate cu mături, furtunuri și găleți cu apă, muncitorii au început curățenia încă de dimineață.Dacă...

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri...

Primăria Constanța a montat mai multe coșuri de gunoi prin oraș: „Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere”

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233