dobroge.tv

Live

Ziua femeii, în scenariul roșu: planurile doamnelor și domnișoarelor constănțene, date peste cap de creșterea ratei de incidență

05 martie 2021
Publicitate

Creșterea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 a dat peste cap planurile multor doamne și domnișoare. Rezervările făcute în avans în spații închise ar putea fi anulate, dacă incidența cazurilor de COVID va depăși 3 la mia de locuitori. Și administratorii localurilor așteaptă cu sufletul la gură raportările zilnice. Rezervările au fost deja făcute, iar această sărbătoare le-ar fi mărit considerabil profiturile.

Petreceri tematice, dans și multă distracție - așa era caracterizată, până nu de mult, ziua de 8 Martie. Pandemia de COVID a oprit acest tip de manifestații, caracterizate prin aglomerație și interacțiune fizică. Totuși, doamnele și domnișoarele vor să marcheze acest eveniment, fie și într-un cadru mai restrâns. Este și cazul Mădălinei, care sărbătorește în fiecare an Ziua Femeii. Și în acest an și-a făcut rezervare la restaurant, alături de partenerul ei.

Vom ieși împreună la un restaurant, să cinăm undeva. Dacă restaurantele se vor închide, cu siguranță vom găsi o alternativă, acasă”, spune Mădălina.

Reprezentanții restaurantelor privesc cu îngrijorare creșterea incidenței. Rezervările au fost deja făcute, iar oamenii vor să știe cum va evolua situația.

Au început acum o săptămână. Începând cu data de 6 (martie - n.red), fiind sâmbătă. Avem rezervări și duminică și luni, pe 8 martie. Au început să sune să întrebe dacă intrăm în scenariul roșu ce se va întâmpla, se vor anula rezervările. Am zis că nici noi nu știm, așteptăm și vom anunța dacă se va întâmpla ceva”, a declarat Luminița Vrabie, șef de sală.

Există însă și doamne prudente. În această perioadă, nu au mai ieșit din casă la evenimente. Chiar dacă își amintesc cu nostalgie petrecerile din anii trecuți, precauția este cuvântul cheie, în această perioadă.

Constănțeancă: Mă duceam cu prietenii, cu prietenele.

Reporter: Dacă v-ar invita cineva la o masă v-ați duce?

Constănțeancă: Nu, nu e neapărat de frică, e pandemie și trebuie să respectăm.

Cele mai norocoase sunt doamnele care locuiesc în localități aflate în scenariul verde. Ele abia așteaptă să petreacă, fie și într-un cadru restrâns, iar acum fac ultimele pregătiri.

Sărbătorim, da, mergem la o petrecere”, spune o doamnă.

La restaurante, s-au luat toate măsurile de prevenție. În ciuda situației incerte, clienții sunt așteptați în cele mai sigure condiții.

Sticla cu dezinfectant este deja o parte componentă a meselor din restaurante. Reprezentanții unităților economice spun că măsurile sunt sigure și că închiderea restaurantelor nu este o soluție pentru ca rata de incidență a cazurilor de COVID să scadă.

Restaurantul funcționează la 30% din capacitatea lui. Distanțarea se respectă. Igienizare, tot. Nu, cu siguranță nu restaurantele sunt o problemă”, a mai declarat Luminița Vrabie, șef de sală.

Dacă nu mâine, poimâine, răspoimâine cel târziu, vom depăși acest prag și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va fi obligat să constate depășirea și setul de măsuri aferente. Restaurantele nu vor mai avea voie să funcționeze la interior, doar terase și regim take-away. Sunt măsurile care, din păcate, ne-am obișnuit. Ideal ar fi să nu ne lăsăm cuprinși de spiritul mioritic, asta e, o să tracă. Să fim puțin proactivi, să purtăm mască, igienizare, distanțare, puțin mai multă grijă la orice înseamnă interacțiune în mediul familial și a celor apropiați, astfel încât să reușim să evităm neplăcerile”, a declarat Silviu Coșa, prefect județul Constanța.

În municipiul Constanța, incidența crește de la o zi la alta. Autoritățile anunță noi măsuri restrictive, în cazul în care incidența va depăși rata de 3 la mia de locuitori. Până pe 8 martie, au fost anunțate controale în piețe și în centrele comerciale, pentru a verifica respectarea regulilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2, impuse de starea de alertă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233