dobroge.tv

Live

Ziua Femeii, în pandemie: cele mai multe doamne și domnișoare au ales să petreacă 8 martie la o plimbare sau acasă cu familia

08 martie 2021
Publicitate

La plimbare, acasă cu familia sau la restaurant. Așa și-au petrecut ziua doamnele și domnișoarele de la malul mării. Chiar dacă pandemia nu le-a oferit prea multe variante, constănțencele nu au uitat să marcheze cumva 8 martie. Și restaurantele s-au bucurat de rezervări, iar la rândul lor s-au pregătit de sărbătoare cu flori, băuturi sau deserturi din partea casei pentru clientele care le trec pragul.

Dansul, cinele cu multe persoane și petrecerile care țineau până în zori sunt doar o amintire. Anul acesta, cele mai multe doamne și domnișoare se mulțumesc cu o masă în familie și o plimbare pe faleză.

Am ieșit cu mama la o plimbare acum cu vremea asta frumoasă și am zis că cel mai frumos este să ne petrecem la o plimbare în aer liber să ne bucurăm de soare și de mare și de peisajul acesta superb”, spune o constănțeancă.

Sunt și constănțence care nu amână tradiția de a ieși în oraș nici în pandemie. Au rezervat din timp o masă la restaurantul preferat. Pe Maria am găsit-o în oraș. A ieșit să ia prânzul prietenele.

Maria: Astăzi am ieșit în oraș cu prietenele mele, să sărbătorim frumos, ca fetele. Este mai liber acum și mai cald, și am zis să ieșim acum, mai ales că avem și cursuri mai încolo, muncă.

Reporter: Mai faceți ceva după?

Maria: O plimbare pe malul mării. E și soare și frumos astăzi.

La unele localuri din oraș nu se mai găsesc mese libere pentru luni seara. Patronii de restaurante le așteaptă pe doamne cu preparate delicioase, dar și cu surprize din partea casei.

Am cumpărat flori. Cu găleata. Astăzi fiind 8 martie, am zis să oferim fiecărei doamne câte o floare și câte un pahar de vin spumant din partea noastră se le urăm o primăvară frumoasă, să le mulțumim că ne-au ales, chit că se apropie scenariul roșu totuși au ales să iasă și să le fim alături cu o floare și un vin”, a declarat Kristin Dușu, asistent manager restaurant.

Sigur că în această zi specială nu lipsesc nici florile sau cadourile. Domnii au plecat încă de dimineață în căutarea darurilor pentru persoanele iubite.

Flori că este Ziua Femeii și floarea semnifică un lucru frumos pentru doamne, domnișoare. Pentru soție, pentru fetiță și pentru mai multe colege de la serviciu”, spune un constănțean.

Și elevii au pregătit buchete pentru învățătoare, profesoare și colege. Astfel de gesturi nu sunt interzise în școli, însă autoritățile îndeamnă la prudență. În alți ani, cadrele didactice sărbătoreau împreună Ziua Femeii.

De obicei, de 8 martie aveam un consiliu profesoral la sfârșitul căruia mâncam o prăjitură și asta era. Din păcate acum, nu se mai poate face, facem consiliile online”, a declarat Claudia Nițu, director liceul Energetic Constanța.

Indiferent de locul și modul în care au ales să petreacă 8 martie, au fost în centrul atenției pentru o zi. Ele s-au bucurat de flori, admirație și gânduri bune din partea celor dragi.

Ziua Internațională a Femeii celebrată pe 8 martie serbează curajul și puterea femeilor de pretutindeni care au adus un rol important în istoria țărilor lor și a comunităților lor. La mulți ani, doamne și domnișoare!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233