dobroge.tv

Live

S-au înghesuit să-și petreacă vacanțele în Maldive: România, pe locul șase în topul țărilor care au trimis turiști străini în această destinație exotică

08 martie 2021
Publicitate

7.111 români și-au petrecut vacanța în Maldive în ultimele două luni. Țara noastră se clasează pe locul șase în topul statelor care trimit turiști străini în această destinație exotică. La un zbor distanță și cu reguli anti-COVID bine puse la punct, insulele din Oceanul Indian au fost luate cu asalt de iubitorii de plajă.

Cu sunetul oceanului – așa se trezesc cei care ajung în paradisul cu soare, nisip fin și apă turcoaz.

Cu siguranță acesta este punctul forte al acelei zone: peisajele, apa, nisipul, palmierii. Peisajele sunt extraordinare. Tot ce înseamnă natură acolo e perfect din punctul meu de vedere. Pot să spun că Maldive este o locație în care m-aș mai întoarce. E o locație care ne-a plăcut foarte mult”, a declarat Cristi Călin, turist.

Peste 7.000 de români au ales Maldive ca destinație de vacanță în ultimele două luni. Unul dintre motive este siguranța pe care ți-o oferă o insulă, unde cazarea se face în bungalow-uri pe plajă sau pe apă, si nu în hoteluri cu sute de camere.

Da, ne-am simțit în siguranță. Toată lumea care merge acolo, ajunge cu un test COVID negativ și, de exemplu, în locurile mai aglomerate, cum este restaurantul în care se ia masa, pe pachetele de all inclusive, masca este obligatorie până în momentul în care te așezi la masă. Dacă uiți să vii cu mască din întâmplare, îți dau ei mască. Au dezinfectant peste tot, toți angajații poartă mască în permanență. Din punctul acesta de vedere chiar ne-am simțit în siguranță”, a mai declarat Cristi Călin, turist.

România se află pe locul al șaselea în topul turiștilor care vizitează Maldive după India, Rusia, Ucraina, Kazahstan și Germania.

Un rol important l-au avut și zborurile charter care au apărut pentru această destinație.

Iar din punct de vedere financiar și datorită faptului că agențiile de turism au reușit să pună charter direct. Din București, te oprești direct în Male după câteva ore de zbor”, a declarat Cristian Bărhălescu, director agenție de turism.

Acolo ai parte de o experiență deosebită. Până anul trecut, Maldive era ca o poveste, un loc mai greu accesibil. Pandemia și restricțiile au făcut din paradisul exotic o destinație mai la îndemână și pentru cei cu bugete mai restrânse.

În general de la 1300-1400 de euro un pachet însemnând zbor charter, șapte nopți de cazare. De obicei servicii de masă de demipensiune sau pensiune completă, desigur, transferul cu barca rapidă de la aeroportul Male până în insula aleasă. O vacanță fără griji pentru că nu există posibilitatea sau riscul de a te întâlni cu foarte mulți turiști”, a declarat Corina Martin, director agenție de turism.

Agenţiile de turism au în ofertă pachete pentru vacanţe şi în luna martie, însă autorităţile române au pus Maldive pe lista galbenă, iar cei care se întorc de acolo vor fi nevoiţi să stea 14 zile în carantină. Totuși, românii au la dispoziție alternative la fel de exotice, dar și variante mai apropiate ca distanță.

În acest moment, Egiptul rămâne totuși în atenție. Așteptăm ca și Dubai să iasă din nou de pe lista țărilor galbene pentru că totuși, este o alternativă. Este o destinație mai apropiată, la numai trei ore de zbor. Pentru Maldive zborul este mult mai lung. Ne așteptăm ca aceste țări să fie din nou în topul cererilor dar, în același timp, așa cum spuneam, pe măsură ce ne apropiem de Paște, de sezon, ne așteptăm ca Bulgaria, Turcia și Grecia desigur să crească în topul preferințelor”, a mai declarat Corina Martin, director agenție de turism.

De la măsura carantinării sunt exceptați copiii mai mici de trei ani și cei care sunt imunizați – adică fie au avut COVID în ultimele trei luni, fie s-au vaccinat și cu a doua doză.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233