dobroge.tv

Live

NAVA DIANA A RIDICAT ANCORA

Turismul de croazieră, acum și pe Dunăre: timp de șapte zile, turiștii pot vizita atracţiile de pe cele trei braţe ale fluviului

10 martie 2021
Publicitate

S-a dat startul croazierelor pe Dunăre! Prima nava din Delta Dunării și-a făcut traseul pe cele trei brațe ale fluviului. Timp de șapte zile, turiştii care aleg să descopere comorile Deltei, pot alege sejururile pe apă. Turismul de croazieră ia amploare şi în România, iar antreprenorii investesc şi scot în faţă oferte greu de refuzat, chiar şi pentru cei mai pretenţioşi turişti.

Fiind a treia ca mărime din Europa, Delta Dunării crește în fiecare an cu aproximativ 40 de metri pătrați. Turiştii care ajung aici sunt fascinaţi de peisaj, gastronomie şi poveştile bătrânilor pescari. Ca să descopere frumuseţile naturii, operatorii au dezvoltat afaceri turistice şi au pus la dispoziţia celor care ajung aici sejururi pe vase de croazieră. Cu o capacitate de 40 de camere și 80 de pasageri, nava Diana, adusă tocmai din Olanda, a ridicat ancora din Portul Tulcea cu destinația Sulina, într-o primă călătorie demonstrativă prin inima Deltei. Turiştii pot alege diverse variante de cazare la bord, în camere single, duble, apartamente cu trei și patru locuri.

Turiştii care vor să îşi petreacă vacanța de vară în Delta Dunării pot beneficia de croaziere pe cele trei brațe ale Dunării și pot vizita în acest fel atracțiile zonei.

Croazierele organizate sunt o oportunitate de promovare turistică şi a localităților Sulina, Sf Gheorghe și a orașului Ismail din Ucraina. De asemenea, în oferta turistică sunt integrate și comunitățile românești de pe malul ucrainian. Cu escale în diferite porturi, turiştii pot vizita şi obiectivele de pe uscat.

Acum vom deschide acest proiect cu o croazieră pe braţul Sulina, urmând ca pachetul de șapte nopţi pe braţul Chilia cu escală la Ismail, printr-un proiect transportalier, dezvoltat și încurajat de autoritățile din Ismail și din Tulcea, apoi pe brațul Sulina, cu comunitățile din Crișan și Sulina. Continuând cu brațul Sfântul Gheorghe, cu minunata vărsare a Dunării în mare, cu frumuseţile rezervaţiei în care ne aflăm de la Constanţa la Tulcea”, a declarat Marius Crivțonencu, armator.

Nava de croazieră Diana reprezintă o premieră pentru turismul deltaic, iar oferta turistică are ca scop prezentarea Deltei pe toate cele trei brațe de vărsare în Marea Neagră. Pe vaporul de croazieră sunt amenajate două restaurante, unul pentru servit masa și unul pentru recreere și evenimente, o terasă, zonă de plajă, de jocuri și relaxare. Un pachet cu pensiune completă, de șapte zile, costă 700 de euro de persoană. Marius Crivțonencu, proprietarul navei, în parteneriat cu Asociația Delta Dunării, încearcă să promoveze turismul responsabil, ecologic, care să pună în valoare Delta, oamenii ei, comunitățile, tradițiile și culturile.

O altă abordare turistică a Deltei. Practic avem un hotel plutitor care va permite vizitarea Deltei atât pe canalele interioare, dar într-un sistem de slow tourism, de turism responsabil, protejând biodiversitatea, folosind elemente de ciclu turism, de caiac, canoe și practic oferă posibilitatea turistului de a vedea Delta într-o perioadă de șapte zile, de a vedea Delta în ansamblul ei”, a declarat Tiberiu Țibuleac, președinte Asociația Delta Dunării.

Ministrul Mediului, prezent la Tulcea, a precizat că deşi susţine activitatea economică şi turismul deltaic, este îngrijorat de felul în care natura va fi protejată de cei care ajung aici.

Este o destinaţie extraordinară şi trebuie să fim alături de cei care investesc în turismul din Deltă, dar în același timp trebuie să atragem de fiecare dată atenţia celor care vin să viziteze Delta, atenția celor care vin și investesc în Delta Dunării, că natura este pe primul loc de fiecare dată. Facem activităţi economice, dezvoltăm viaţa Dunării pe baza acestui principiu. Protejarea valorilor naturii din Delta Dunării, din această locaţie spectaculoasă”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Delta Dunării se întinde pe teritoriul a trei state, România, Republica Moldova și Ucraina, iar integrarea comunităților românești în produsul tradiţional deltaic este o componentă firească a turismului în Deltă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233