dobroge.tv

Live

Apetisante, dar nesănătoase: pizza, burgeri și alimentele procesate, cele mai comandate mâncăruri în pandemie

11 martie 2021
Publicitate

Comenzile de pizza au explodat, în pandemie. Și alte mâncăruri bogate în carbohidrați precum burgerii sau shaorma au fost extrem de căutate în ultimul an, potrivit unui studiu. Specialiștii, însă atrag atenția. Aceste alimente sunt dăunătoare pentru sănătate, iar cazurile de obezitate au crescut semnificativ în ultimul an.

Robert este elev în clasa a douăsprezecea. Pentru că are mult de învățat, nu are timp să își gătească, așa că alege varianta de delivery.

Robert: Mănânc acasă dar când nu am timp să prepar, comand. O dată pe lună cam așa.

Reporter: Și în afară de pizza obișnuiești să comanzi și alt tip de alimente?

Robert: Da, burgeri, depinde ce am chef să mănânc.

La fel procedează și mulți dintre colegii lui. În această perioadă, comenzile online au explodat. Oricâtă mâncare ar avea acasă, nimic nu se compară cu o pizza, cred unii constănțeni.

Am mai comandat, da”, spune un constănțean.

Reporter: Cât de des comanzi pizza?

Elev: O dată, de două ori pe săptămână.

În pandemie, oamenii au comandat mâncare mai mult decât de obicei. Cel mai căutat produs a fost pizza, urmat de burger. Mâncarea gătită s-a clasat abia pe locul cinci, conform studiului.

Multe restaurante au trăit doar din livrări online, în ultima perioadă. Din gama largă de mâncăruri pe care o pun la dispoziție, cele mai căutate sunt alimentele bogate în calorii și carbohidrați.

Burgerul îl facem din carnea de fitofag, crap și somn, se adaugă condimente. Dăm în jur de 30-40 pe zi”, a declarant Ilie Slovan, bucătar.

Clasamentul felurilor de mâncare favorite în ultimul an continuă cu "meniul zilei". Mulți constănțeni care au vrut să economisească timp au optat pentru ofertele restaurantelor.

S-a tot auzit că se închid restaurantele. Au crescut pe delivery. Cele mai căutate produse sunt ciorbițele, noi avem și meniul zilei, format din ciorbiță, felul doi și un suc. Pizza, burgeri, cam de toate”, a declarat Luminița Vrabie, șef de sală.

Oricât de gustoase ar fi, aceste preparate sunt extrem de periculoase. Nutriționiștii spun că au crescut alarmant cazurile de obezitate, în special în rândul copiilor.

În calitate de specialist și de om care lucrează cu oamenii cu probleme în greutate, pot să confirm că sunt mai multe cazuri de obezitate, în special infantilă la copii. Pentru că fast food-ul este mai apreciat de generația tânără și îi afectează. În sensul creșterii în greutate, crește colesterolul în sânge, plus că afectează inclusiv obiceiurile alimentare”, a declarat Cecelia Apostoiu, nutriționist.

Studiul a fost realizat de o companie de cercetare de piață. Potrivit datelor, pizza s-a menținut fruntașă în topul preferințelor culinare, urmată de burgeri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233