dobroge.tv

Live

Familiile monoparentale vor beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor

11 martie 2021
Publicitate

Zile libere pentru părinții care își cresc singuri copilul. Familie monoparentale vor beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor în situația în care se închid unitățile de învățământ. De acest ajutor vor avea parte și părinții care lucrează în domeniul sanitar, cel al Apărării Naționale sau al Ordinii Publice.

Roxana are 31 de ani și de cinci ani este divorțată. Își crește singură băiețelul și recunoaște că de când cu pandemia de coronavirus i-a fost și mai greu.

Roxana: Eu cel puțin fac parte dintr-o familie monoparentală, sunt o mămică singură și pur și simplu a trebuit să mă descurc.

Reporter: Și cum v-ați descurcat?

Roxana: L-am lăsat la bunica mea maternă, la bunicii copilașului, la străbunică, fiecare cum a putut. L-am plimbat săracul de colo-colo, l-am tot expus ca să spun așa.

Tânăra mămică este lucrător comercial și spune că nu a beneficiat de nicio zi liberă pentru a-și putea supraveghea copilul în perioada cât școlile au fost închise. Acest ajutor i-ar fi de mare folos.

Absolut de niciun ajutor. A trebuit să ne descurcăm cum putem. M-ar ajuta foarte mult pentru că aș putea să-l supraveghez pe cel mic, să fiu atentă că se concentrează la ceea ce se face online”, mai spune Roxana.

Camera Deputaților a modificat miercuri Ordonanța de Urgență referitoare la acordarea de zile libere pentru părinți în situația suspendării activității didactice a copiilor. Potrivit documentului, prevederile vor fi aplicate și cazul familiilor monoparentale.

A fost aprobată și probabilitatea, ca la cerere și cu acordul angajatorilor și persoanele care lucrează în domeniul sanitar și cel al ordinii și al siguranței naționale, să își poată lua zile libere pentru supravegherea copiilor, în cazul în care cursurile se vor suspenda.

De asemenea, s-a introdus opțiunea de a alege între acordarea de zile libere sau a unui spor în cuantum de 75% din salariul de bază, atât în cazul familiilor monoparentale, cât și pentru cele în care unul dintre părinți activează în domeniile precizate. Dacă ambii lucrează în același sector, doar unul își va putea lua liber. Condiția pentru a beneficia de acest ajutor este să nu desfășoare activități în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233