dobroge.tv

Live

Gunoaie și moloz în centrul Constanței: oamenii spun că imaginea nu face cinste orașului

12 martie 2021
Publicitate

Pietre, saci cu resturi de materiale din construcții și deșeuri menajere. Așa se descrie mormanul de gunoi din centrul orașului. Se întâmplă lângă Teatrul de Stat, la o aruncătură de băț de Primărie. Constănțenii sunt revoltați de imaginea pe care le-o oferă unele zone din municipiu și speră ca autoritățile să igienizeze locul și să-i pedepsească pe cei din cauza cărora peisajul urban are de suferit.

Pietre, rămăşiţe de la materiale de construcţii, PET-uri și alte deșeuri menajere se găsesc pe strada Căpitan Grigore Ignat. Oamenii spun că imaginea nu face cinste orașului, cu atât mai puțin zonei centrale.

Nu sunt de acord cu așa ceva nici la marginea orașului, dar apoi în centrul orașului”, spune o constănțeancă.

Foarte urâte, nu sunt de acord cu așa ceva, mai ales pentru centru. Foarte urâte”, spune o altă constănțeancă.

Mormanul de gunoaie din centrul orașului i-a revoltat pe cei mai mulți dintre trecători. Oamenii spun că în aceste situații, bunul simț lipsește cu desăvârșire, iar aceste gesturi de iresponsabilitate ar trebui pedepsite drastic.

Lipsă de bun simț și de educație. Avem coșuri de gunoi peste tot, sunt pubelele mari, nu înțeleg de ce trebuie să arunci, mai ales când e moloz. Sunt mașini care vin și transportă, îl duce în locurile special amenajate”, spune o constănțeancă.

Și parcă nu erau suficiente deșeurile rămase din construcții, căci unii constănțeni au aruncat și alte obiecte care nu le-au mai fost de folos, în grămadă.

Părerea mea este ca toți să avem bună conștiință să nu mai aruncăm hârtii pe jos, să nu mai aruncăm chiștocuri ca să fie și orașul nostru curat”, spune o constănțeancă.

Nu e posibil, este foarte adevărat. Dar ăștia sunt oamenii noștri”, spune o altă constănțeancă.

Angajații Teatrului de Stat spun că mormanul de gunoi se află în fața gospodăriei respective de anul trecut, iar responsabilă ar fi chiar doamna care locuiește acolo.

Constănțeancă: De la curte, de la doamna.

Reporter: Sunt de mult timp aici?

Constănțeancă: Sunt de anul trecut.

Amintim că de săptămână trecută, Primăria Constanța și Garda de Mediu au un plan comun de acțiune care are ca scop prevenirea și descurajarea abandonării de gunoaie în locuri nepermise. Cetățenii iresponsabili riscă amenzi de 30.000 de lei, dar și confiscarea mașinii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233