dobroge.tv

Live

Cireșele și-au făcut apariția în piețe, însă prețurile nu sunt pentru toate buzunarele: un kilogram ajunge la 150 de lei

12 martie 2021
Publicitate

150 de lei - Acesta este prețul cu care un kilogram de cireșe se vinde în piețele constănțene. Deși ne aflăm la începutul lunii martie, fructele au apărut la tarabe, dar nu mulți și le pot permite. Pofticioșii care trec pe lângă ele înghit în sec și așteaptă, răbdători ca prețul să mai scadă ca să își poată permite „prețioasele” fructe.

Reporter: Cu cât dați kilogramul?

Comerciant: 150.

Odată cu venirea primăverii, pe mesele din piețe își fac apariția din ce în ce mai multe fructe. Pentru unele, însă clienții trebuie să strângă bani din timp. Deja nu mai este un secret pentru nimeni că, la început de sezon, cireșele sunt un lux.

50 de lei - atât este diferența dintre un gram de aur și un kilogram de cireșe. Dacă prețiosul metal poate fi cumpărat cu 200 de lei gramul, un kilogram din micuțele fructe roșii se găsește în piețe cu 150 de lei.

Deocamdată, pe piață se găsesc cireșe din Chile sau Peru. Până la apariția cireșelor românești, în lunile mai și iunie, doar cei cu portofele pline își permit să își potolească pofta.

Totuși, unii constănțeni sunt dispuși să facă sacrificii, pentru câteva sute de grame din prețiosul fruct.

Am două nepoțele și am să-i cumpăr cu drag. Măcar 200 de grame”, spune o constănțeancă.

Dacă sunt bune, aș da, sigur”, spune un constănțean.

Unii, însă, abia își permit să trăiască de pe o zi pe alta. Iar cu fiecare bănuț calculat, nu poate fi vorba de răsfățuri culinare. Cireșele românești, la prețuri pentru toate buzunarele, vor apărea pe piață abia în luna mai. Până atunci, clienții fie vor scoate din buzunar sume exorbitante, fie își vor pune pofta în cui.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233