dobroge.tv

Live

Viața de pieton pe strada Baba Novac, un calvar: mașinile sunt parcate pe trotuar, iar oamenii sunt nevoiți să meargă pe carosabil

17 martie 2021
Publicitate

Înguste și mâncate de timp - este imaginea pe care multe trotuare din Constanța o au, spre disperarea pietonilor. Iar după ce că lățimea lor nu depășește un metru, pe trotuare stau parcate mașinile, printre stâlpi de iluminat și copaci. Oamenii speră ca, la un moment dat situația să fie remediată, ca să nu mai fie nevoiți să-și pună viața în pericol circulând pe carosabil.

Pentru locuitorii din Coiciu, să facă slalom printre obstacole atunci când merg pe stradă este de ani buni o rutină. Pe trotuarele înguste sunt mașini parcate, iar pietonii trebuie să se descurce cum pot.

Proastă, foarte proastă pentru că sunt ocupate de mașini și nu sunt ale noastre, ale trecătorilor”, spune un constănțean.

Într-adevăr, sunt puțin cam înguste. Mașinile sunt parcate pe trotuar, nu prea e așa mult loc, dar se poate și mai bine”, spune o constănțeancă.

Mașinile parcate nu sunt singura problemă. Din lățimea trotuarelor ocupă și stâlpii de iluminat, voluminoși și amplasați fix pe mijloc.

Trotuarul este foarte îngust, iar oamenii sunt nevoiți să facă slalom printre stâlpii de electricitate plasați pe mijlocul trotuarului și printre copaci.

Locuitorii zonei recunosc că sunt nevoiți să meargă și pe carosabil, căci pe unele porțiuni de drum nu au altă alternativă. Își pun viața în pericol, spun ei revoltați, întrucât strada în cauză este intens circulată.

Constănțeancă: Dacă vrei să plimbi un cărucior cu un nepoțel, te-ai scos. Deci nicio șansă să poți să circuli fără să intri pe carosabil ceea ce este un pericol grav.

Reporter: Simțiți că vă este pusă siguranța în pericol?

Constănțeancă: Absolut. Atâta vreme cât nu poți să fii pieton. Nu e nimic în regulă. Și mașinile au dreptul să circule. Și noi avem.

Reprezentanții municipalității susțin că trotuarele nu se pot lărgi în această zonă, însă încearcă să găsească soluții pentru ca viața pietonilor să fie puțin mai ușoară.

Limita domeniului public din păcate nu permite lărgirea trotuarelor, însă putem câștiga spațiu odată cu modernizarea iluminatului stradal prin care se vor înlocui stâlpii de beton de diametru mai mare, cu stâlpi cu diametru mai mic, din metal. Totodată, la reabilitarea străzii, vom ține cont de acest aspect și poate, vom reuși să câștigăm un pic de spațiu pentru trotuare, limitând spațiul pentru carosabil”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Însă până când aceste măsuri vor fi puse în aplicare, trecătorii vor continua să se strecoare printre mașinile parcate, stâlpi și copaci.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233