dobroge.tv

Live

Lux, fițe și gunoaie: acesta este peisajul din stațiunea Mamaia, cu doar câteva luni înainte de venirea turiștilor

18 martie 2021
Publicitate

Ce mai scumpă zonă a litoralului a fost invadată de deșeuri. De cealaltă parte a blocurilor de lux, zac aruncate tot felul de gunoaie. De la deșeuri menajere la materiale de construcții, oamenii aruncă pe marginea drumului tot ce apucă. Mormanul de gunoi nu este doar inestetic și periculos pentru sănătate, dar afectează și mediul, spun specialiștii.

Lux și multă mizerie. Așa arată nordul litoralului, mai ales în extrasezon. Cei care construiesc în zonă aruncă resturile pe unde apucă, iar mormanelor de moloz li se adaugă și alte deșeuri menajere.

De-o parte apartamente de lux și cluburi de fixe, iar de cealaltă, o groapă de gunoi. Aceasta este imaginea pe care nordul stațiunii Mamaia o are în extrasezon.

Peisajul este unul dezolant, atât pentru trecători cât și pentru cei care au ferestrele îndreptate spre lac. Proprietarii apartamentelor de sute de mii de euro dau cu ochii, în fiecare zi, de PET-uri și saci de moloz. Iar situația nu este singulară. Și zona de hoteluri a fost îngropată în deșeuri.

Nici zona hotelurilor nu a fost scutită ed invazia deșeurilor. Cei care au nenorocul de a avea o cameră cu vedere spre lac, văd în jurul lor ambalaje, PET-uri și tot felul de resturi.

Doar tufișurile de pe marginea bulevardului Mamaia maschează mizeria care s-a adunat. În mai multe locuri, printre buruieni, zac mormane de gunoi.

Pe malul lacului, printre tufișuri, încă se pot găsi resturile unei construcții care a ars. Printre materialele arse au fost aruncate tot felul de alte deșeuri.

Reprezentanții asociațiilor pentru protecția mediului sunt extrem de îngrijorați. Duse de vânt, aceste bombe ecologice ajung pe plajă și sunt un pericol pentru ecosistem.

Cred că este nevoie de un control mai bun al autorităților, chiar și în perioada din afara sezonului estival. De asemenea, toate acestea ajung la un moment dat și pe malul mării. Multe dintre deșeuri sunt din material plastic și sunt foarte ușor purtate de vânt. Și ajung pe plajă, unde noi am constatat o creștere destul de mare a numărului de deșeuri”, a declarat Mihaela Cândea, reprezentant ONG.

Cei care aruncă gunoaie la întâmplare riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 lei. Oamenii sunt încurajați să semnaleze orice neregulă la Garda de Mediu sau, în caz de urgență, la 112.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233