dobroge.tv

Live

Premieră inedită la Teatrul de Stat Constanța: spectacolul hibrid „Ziua Z” va putea fi urmărit online în acest weekend

20 martie 2021
Publicitate

Premieră inedită la Teatrul de Stat. O producție originală va fi pusă în scenă în acest weekend, iar spectatorii vor putea să o urmărească online. Chiar dacă ne aflăm în pandemie, iar instituțiile culturale sunt închise, artiștii reușesc să găsească metode prin care să aducă bucurie în rândul spectatorilor.

Se fac ultimele pregătiri pentru „Ziua Z”. Spectacolul este unul inedit, ne mai întâlnit până acum în România, care îmbină teatrul cu televiziunea și cu cinematografia.

Pandemia nu poate opri arta. Mărturie stă spectacolul pe care Teatrul de Stat îl pregătește în acest weekend. Conceptul este inedit și a fost o adevărată provocare pentru actori. Chiar și în condiții incerte, spectacolul trebuie să continue.

Nu cred că este cazul să mă plâng, mai degrabă cred că am căutat soluții să mă reinventez în diverse situații. Am trăit și momente mai puțin dramatice față de alți colegi de-ai mei de breaslă”, a declarat Mirela Pană, actor Teatrul de Stat Constanța.

„Ziua Z”, în regia lui Bobi Pricop, spune povestea a patru tineri care plănuiesc răpirea fiului unui influent om de afaceri. Acțiunea lor se vrea a fi una justițiară, în condițiile în care fiul a scăpat de închisoare după intervenția salvatoare a tatălui. Răpitorii se folosesc de un moment intens mediatizat, pentru a lansa un manifest.

Spectacolul este un concept teatru-film-televiziune. Are desfășurare pe mai multe planuri, există un plan dinamic, o mașină care umblă prin oraș, din care se filmează și este un reality. Un plan al unui platou de televiziune de știri și un plan de live-uri pe care le fac cei din studio”, a mai declarat Mirela Pană, actor Teatrul de Stat Constanța.

Inițial, premiera trebuia să aibă loc în formatul clasic. Însă trecerea în scenariul roșu a pus lacătul pe instituțiile culturale, iar conducerea teatrului a fost nevoită să găsească o soluție.

Un spectacol de cu totul altă factură, „Ziua Z” de Ionuț Sociu, regia Bobi Pricop, un text românesc, scris special pentru Teatrul de Stat din Constanța. Un text foarte viu, foarte contemporan, foarte acid. O satiră, aș spune, la adresa societății de astăzi. Însă, ce pot spune, este că acest spectacol noi îl vom prezenta publicului online. Pentru că el este un spectacol hibrid, aș spune. El poate fi urmărit și din sala de spectacol, dar și de acasă pe internet”, a declarat Erwin Simsensohn, manager Teatrul de Stat Constanța.

Biletele sunt disponibile online, la 28,4 de lei. Cu prețul unui bilet, spectacolul poate fi vizionat online de o familie întreagă. Publicul este invitat să urmărească spectacolul live sâmbătă sau duminică, de la 17:00, iar înregistrarea rămâne disponibilă timp de opt ore. Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 16 ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233