dobroge.tv

Live

REGULI NOI ÎN CONSTANȚA

Constănțenii care își întind rufele la vedere și își bat covoarele în stradă, riscă amenzi de sute de lei, conform noului regulament

05 aprilie 2021
Publicitate

Rufele la vedere, covoarele bătute între blocuri și mizeria de pe domeniul public vor deveni istorie pentru constănțeni. În plus, cei care aruncă resturi menajere sau coji de semințe pe alei, în parcuri și pe trotuare vor primi amenzi drastice. Noul regulament care prevede aceste măsuri a fost adoptat recent de consilierii locali.

În cartierul Tomis Nord era ceva normal ca locuitorii să bată covoarele între blocuri. O recunoaște și doamna Mioara, care stă aici de-o viață. Femeia este nemulțumită și spune că de fiecare dată tot praful îi intra în casă.

Cât am stat noi la aer, au venit și cu covoarele pe acolo. Oamenii care stau la parter și zic că nu au balcoane, întind și rufele pe aici prin spate”, spune doamna Mioara.

Conform noului regulament, și bătutul covoarelor pe domeniul public va fi sancționat. Acest lucru însă, îi revoltă pe mulți dintre constănțeni, care se obișnuiseră așa de zeci de ani.

Există și locuitori pentru care măsura nu este justificată. Acest obicei era extrem de folositor pentru oamenii care au covoare de dimensiuni mari.

Unde să le bată, dacă nu acolo? Nu au unde să le bată”, spune o constănțeancă

Noul regulament, adoptat de consiliul local, va interzice acest lucru. Pentru ca orașul să capete un aspect mai primitor, vor fi interzise și rufele întinse în văzul tuturor, iar cei care aruncă deșeuri în spațiul public vor fi sancționați. Autoritățile de la malul mării spun că o parte dintre aceste reguli existau, însă doar pe hârtie.

Nu este un regulament nou. Am avut un regulament și în 2013. El doar a fost îmbunătățit cu prevederi care țin să avem un oraș mai curat, mai civilizat”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Și conducătorii auto sunt afectați de noul regulament. Spălarea mașinilor pe domeniul public nu este permisă, iar cei care transportă materiale care ar putea murdări zona carosabilă trebuie să fie atenți.

„Toți cei care au șantiere în desfășurare sunt obligați să prevadă o rampă de curățare a autovehiculelor înainte ca ele să părăsească șantierul și să murdărească drumurile publice”, a mai declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Sancțiunile variază între 500 și 1.500 de lei, în funcție de gravitata faptei, pentru persoanele fizice, iar pentru cele juridice, amenzile pot ajunge și la 2.500.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233