Live

Constănțenii își creează un adevărat colț de rai în fața blocului: una dintre cele mai frumoase grădini din oraș este în zona Tomis Nord

Dragostea pentru natură și implicarea au făcut din unele zone ale orașului un adevărat colț de rai. Nu sunt la fel de norocoși ca cei care locuiesc la casă, însă constănțenii de la bloc s-au gospodărit și în timpul curățeniei de primăvară au adus culoare chiar în fața scării. Cireșii înfloriți, lalelele și decorațiunile sunt o reală sursă de inspirație.

În primăvară am pus cartofi, am pus câțiva bulbi de zambile pe carele-am primit și eu de 8 martie”, spune o constănțeancă.

Flori de primăvară, gutui, cireși și vișini... sunt doar câteva din răsadurile pe care le găsim în grădinile blocurilor din orașul de la malul mării. Din cauza restricțiilor de mișcare, constănțenii și-au creat un colț de rai chiar în fața scării.

Reporter: Ce plantați acum?

Constantin Crișu: Năsturei, așa am văzut că se cheamă în piață.

Reporter: Asta faceți în fiecare primăvară, înfrumusețați grădina?

Constantin Crișu: Da și toată vara. Mă împrumut la vecina cu niște apă, îi plătesc că eu stau pe partea cealaltă și mai plantez. Acum am pus în beci niște răsaduri de flori și le las să crească, apoi le scot aici să aibă soare.

Constantin Crișu este administrator de bloc de mai bine de 20 de ani. De când a ieșit la pensie, atenția lui a căzut asupra grădinăritului.

Mă ocup de ea în timpul liber, și așa ce să faci? Mai am două nepoțele, am grijă de ele și trece timpul altfel, să nu ne plictisim”, a declarat Constantin Crișu, administrator bloc.

În fiecare an vine cu o idee nouă pentru amenajarea grădiniței. Pe lângă diversitatea florală, acesta a creat și adevărate opere de artă. Inspirat de artiștii anilor 2000, pensionarul a construit ghivece în forme bizare, din ciment.

Se spune că românii sunt inventivi, iar asta o demonstrează și constănțenii, locuitori ai blocurilor din orașul de la malul mării. Aceștia și-au improvizat în curțile din fața blocurilor mai multe ornamente, printre care și ghivece în formă de încălțăminte.

Din prosop băgat în ciment cu apă și apoi îi dai o formă”, a declarat Constantin Crișu, administrator bloc.

O adevărată oază de relaxare cu fântâni din lemn sau pietre de râu, pitici din ceramică și cauciucuri vopsite în culorile curcubeului. Această imagine surprinde pe oricine pășește pe aleile înguste dintre blocuri.

Suntem și vârstnici. Unde să te duci ca să te mai recreezi un pic? Și fără să superi pe nimeni”, spune o constănțeancă.

Avem o grădiniță foarte frumoasă unde vecina de jos a făcut mai multe fântânițe și aranjamente. Ar trebui să avem și noi un loc unde să luăm aer curat și unde să nu fie mizerie. Și ar trebui cât mai mult întreținut”, spune o altă constănțeancă.

Lucrurile frumoase nu sunt ocolite nici de ochii vigilenți ai celor care vor să ia acasă cu ei întregul tablou. Oamenii se plâng de faptul că nu de puține ori s-au trezit cu florile smulse din pământ.

Era grădina plină. O frumusețe, degeaba. Mi-au furat un mănunchi de zambile”, spune o constănțeancă.

Grija pentru spațiile verzi din municipiu și a grădinițelor din preajma blocurilor aparține atât autorităților locale, cât și constănțenilor. Vandalizarea acestora este sancționată de oamenii legii.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Semnal de alarmă al unui medic de familie, din Constanţa. Un test de COVID făcut la un laborator era pozitiv, alte două teste arată că medicul nu era infectat: ''Probele nu sunt lucrate corect''

Caz revoltător la Constanţa. Un medic de familie s-a chinuit să demonstreze că nu este infectat cu virusul...

CONSTANȚA. Este nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați sâmbătă la Centrul de Transfuzii Sanguine

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau...

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va...

Piața Agroalimentară Griviței a fost închisă pentru igienizare: unii constănțeni, nemulțumiți de această decizie

Înarmate cu mături, furtunuri și găleți cu apă, muncitorii au început curățenia încă de dimineață.Dacă...

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri...

Primăria Constanța a montat mai multe coșuri de gunoi prin oraș: „Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere”

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233