Live

Deșeuri printre vile și blocuri de lux: taluzul din zona Faleză Nord este presărat cu tot felul de gunoaie și resturi provenite din construcții

Mormane de deșeuri în cele mai luxoase zone de pe litoral. Taluzul din zona Faleză Nord este presărat cu tot felul de gunoaie. Situația este similară și în zona de fițe a stațiunii Mamaia. De la deșeuri menajere la materiale de construcții, oamenii aruncă pe marginea drumului tot ce apucă. Mormanele de gunoaie nu sunt doar inestetice, dar afectează și mediul, spun specialiștii.

Uitați-vă și dumneavoastră. Asta este zonă de litoral, dâmburile astea, dealurile astea, malurile astea, faleza asta, e litoral ăsta?”, se întreabă un constănțean.

Lux și multă mizerie. Așa arată cele mai scumpe zone de pe litoral, mai ales în extrasezon. În spatele vilelor de sute de mii de euro, sunt aruncate tot felul de resturi.

Chiar la câteva sute de metri de locuințele de lux, vegetația a crescut haotic iar taluzul a fost îngropat în gunoaie. PET-uri sau deșeuri menajere se găsesc în acest loc.

Oamenii dau vina pe lipsa de educație a unor cetățeni. Ei sunt de părere că simțul civic și buna creștere sunt mai presus de orice intervenție a autorităților.

Ca fiecare cetățean, trebuie să facă și el. Să nu lase mizerie, în primul rând. Cum faci acasă, acasă e și aici în spațiul liber”, spune un constănțean.

Chiar și cei mici sunt deranjați de aspectul taluzului.

Peste tot este. Pe acolo, pe plajă, și acolo. Peste tot este gunoi”, spune un băiețel.

Situația nu este mai fericită nici în nordul stațiunii Mamaia. Cei care construiesc în zonă aruncă resturile pe unde apucă, iar mormanelor de moloz li se adaugă și alte deșeuri menajere.

Peisajul este unul dezolant, atât pentru trecători, cât și pentru cei care au ferestrele îndreptate spre lac. Proprietarii apartamentelor de sute de mii de euro dau cu ochii, în fiecare zi, de PET-uri și resturi provenite de la materialele de construcții. Reprezentanții asociațiilor pentru protecția mediului sunt extrem de îngrijorați. Duse de vânt, aceste bombe ecologice ajung pe plajă și sunt un pericol pentru ecosistem.

Toate acestea ajung la un moment dat și pe malul mării. Multe dintre deșeuri sunt din material plastic și sunt foarte ușor purtate de vând ți ajung pe plajă, unde noi am constatat o creștere destul de mare a numărului de deșeuri”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv ONG „Mare Nostrum”.

Primăria a suplimentat numărul de persoane care igienizează orașul, iar acum se lucrează de zor. Reprezentanții municipalității îi roagă pe oameni să fie mai responsabili, deoarece doar așa ne putem bucura de un oraș curat.

Este pentru prima dată în istoria Constanței când s-a acționat atât de intens pentru curățarea acestor taluzuri. Și mai este pentru prima dată când au fost implicați beneficiarii venitului minim garantat. Deci echipele au fost mixte. Au fost lucrători din Primăria Constanța, de la furnizorul de serviciu din acest domeniu, dar și beneficiari ai venitului minim garantat”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Cei care aruncă gunoaie la întâmplare riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.500 lei. Oamenii sunt încurajați să semnaleze orice neregulă la Garda de Mediu sau, în caz de urgență, la 112.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Semnal de alarmă al unui medic de familie, din Constanţa. Un test de COVID făcut la un laborator era pozitiv, alte două teste arată că medicul nu era infectat: ''Probele nu sunt lucrate corect''

Caz revoltător la Constanţa. Un medic de familie s-a chinuit să demonstreze că nu este infectat cu virusul...

CONSTANȚA. Este nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați sâmbătă la Centrul de Transfuzii Sanguine

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau...

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va...

Piața Agroalimentară Griviței a fost închisă pentru igienizare: unii constănțeni, nemulțumiți de această decizie

Înarmate cu mături, furtunuri și găleți cu apă, muncitorii au început curățenia încă de dimineață.Dacă...

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri...

Primăria Constanța a montat mai multe coșuri de gunoi prin oraș: „Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere”

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233