dobroge.tv

Live

Fructele, legumele și pâinea, pipăite și întoarse pe toate părțile, în plină pandemie: este modul constănțenilor de a verifica produsele

07 aprilie 2021
Publicitate

Le pipăie, le întorc pe toate părțile și le miros. Așa verifică mulți constănțeni produsele din magazine. Cele mai vizate sunt fructele și legumele. Așa se întâmplă și în cazul produselor de panificație. Nu puțini sunt cei care iau pâine fără mănuși. Medicii trag un semnal de alarmă și îi roagă pe oameni să fie responsabili, mai ales acum în pandemie.

Reporter: De ce puneți mâna pe toate?

Constănțean: Din obișnuință.

Reporter: E pandemie totuși.

Constănțean: Da, da, da.

Așa au fost luate la rând toate perele din ladă de domnul din imagini. Nu este singurul constănțean care procedează în acest fel la cumpărături. Cei mai mulți dintre oameni verifică fructele și legumele înainte de a le pune în coș. Unii pipăie produse pe care nici măcar nu le achiziționează.

În ciuda recomandărilor făcute de autorități, constănțenii continuă să atingă cu mâinile fructele, legumele sau produsele de panificație.

Situația este similară și în piețele agroalimentare.

Reporter: Vi le-ați ales singură sau vi le-a dat doamna?

Constănțeancă: Le-am mai ales și eu. La roșii eu am pus.

Există și vânzători care respectă toate măsurile igienico-sanitare. Și-au protejat tarabele cu panouri din plastic, iar clienților mofturoși le dau mănuși pentru a-și alege singuri produsele.

Oamenii sunt învățați să-și aleagă ei produsele, mai ales că e piață de producător și nu e nimic ambalat. Asta e din obișnuință, cum se întâmpla înainte. Faptul că acum suntem puțin cenzurați, avem și mânuși din acestea de unică folosință pe care le dăm. Sunt unii are au înțeles aspectul că nu avem voie să. Sunt plăcuțele astea de plastic care ne protejează”, a declarat Lenuța Moise, producător.

Alți constănțeni susțin că de când cu pandemia, încearcă să cumpere mai mult produse ambalate.

Constănțean: Pâinea mi-o dă deja împachetată, ce să mai iau.

Reporter: Preferați varianta asta, să fie deja împachetate?

Constănțean: Da, da, da.

În acest context epidemiologic, medicii fac apel la educația fiecăruia și la responsabilitate.

În primul rând, nu este igienic din orice punct de vedere. Nu numai pentru corona. Să atingi, mai ales legumele și fructele, care sunt puse în stand. Aproape în toate magazinele sunt mânuși, sunt pungi, deci avem cum să evităm contactul direct cu marfa”, a declarat dr. Eugenia Munteanu, medic de familie.

De asemenea, igienizarea mâinilor, dar și dezinfectarea cărucioarelor și a coșurilor sunt esențiale atunci când facem cumpărături, iar o spălare temeinică a fructelor și legumelor ne poate ține departe de viruși și microbi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233