Live

Școala online, lipsa de socializare și statul în casă i-au afectat pe elevi: în unitățile de învățământ este un singur psiholog la sute de copii

46 de consilieri școlari la 67 de unități de învățământ. Adică, un singur psiholog la sute de elevi. Este situația din școlile constănțene. Pe lângă problemele obișnuite vârstei, adolescenții se confruntă de un an de zile și cu efectele generate de pandemie. Școala online, lipsa de socializare și statul în casă i-au afectat pe școlari. Pentru cei triști, neliniștiți sau depresivi, dar și pentru adulții cu aceste stări există acum ajutor gratuit: Ministerul Sănătății a deschis o linie telefonică de consiliere pentru oamenii afectați de pandemie.
Publicat pe 08 aprilie 2021

Bullying-ul, decepțiile sau problemele familiale sunt câteva dintre situațiile în care ajung adolescenții. Acestea provoacă tot felul de tulburări emoționale care, dacă nu sunt tratate, nu doar că afectează viitorul adult, dar pot crea adevărate tragedii.

Da, am avut o depresie în mare parte a liceului. Având în vedere că în România, lumea nu prea este obișnuită anti-bullying, a fost destul de greu. Am mers la psihologi și în cadrul liceului și exterior”, spune Tania, studentă.

Sunt mulți elevi care au nevoie de ajutor și apelează la psihologul de la școală.

Aici am amintiri lăsate de elevii care au venit de mai multe ori la cabinet și pe care i-am ajutat, care la un moment dat au avut o problemă în viața lor și și-au rezolvat-o cu ajutorul psihologului școlar”, spune Camelia Condurache, consilier școlar.

Pentru a rezolva o problemă este nevoie de timp, de răbdare și de mai multe ședințe cu specialistul. Însă în municipiu sunt prea puțini consilieri școlari care recunosc că fac cu greu față. Un singur psiholog are în evidență sute de elevi.

Când m-am angajat, acum 17 ani, când am venit în acest cabinet, funcționam numai aici, în școală, pentru că erau peste 870 de elevi. Acum însă, trebuie să alerg între trei unități școlare. De aceea, din păcate, deși elevii au foarte mare nevoie de mine, și cei mici și cei mari, nu am timp pentru toate nevoile lor”, a mai declarant Camelia Condurache, consilier școlar.

În municipiul Constanța, în cele 67 de unități de învățământ își desfășoară activitatea 46 de psihologi școlari. Alți 36 de consilieri asigură servicii specifice în grădinițele, școlile și liceele din județ. Și adulții au nevoie de ajutor specializat. Constănțenii spun că pandemia este responsabilă pentru tulburările psihice.

A crescut starea asta de depresie care s-a răspândit. Suportăm cu toții efectul acesta nefericit adus de coronavirus”, spune un constănțean.

Starea de spirit e mai joasă, nu mai e ce a fost cu pandemia asta”, spune un alt constănțean.

Pentru a depăși aceste stări, o soluție ar fi să apelați la un psiholog. Dacă, din orice motiv, nu o puteți face fizic, puteți sta de vorbă cu un psiholog sunând la 0219081.

Personalul medical şi toți cei afectați de Covid primesc sprijin în lupta cu pandemia. Ministerul Sănătății a lansat o linie verde pentru consiliere psihologică gratuită. 40 de psihoterapeuți voluntari vor oferi asistență și sfaturi pentru a reduce anxietatea și nivelul de stres.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Semnal de alarmă al unui medic de familie, din Constanţa. Un test de COVID făcut la un laborator era pozitiv, alte două teste arată că medicul nu era infectat: ''Probele nu sunt lucrate corect''

Caz revoltător la Constanţa. Un medic de familie s-a chinuit să demonstreze că nu este infectat cu virusul...

CONSTANȚA. Este nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați sâmbătă la Centrul de Transfuzii Sanguine

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau...

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va...

Piața Agroalimentară Griviței a fost închisă pentru igienizare: unii constănțeni, nemulțumiți de această decizie

Înarmate cu mături, furtunuri și găleți cu apă, muncitorii au început curățenia încă de dimineață.Dacă...

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri...

Primăria Constanța a montat mai multe coșuri de gunoi prin oraș: „Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere”

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233