Live

Colț de rai la doar 28 de kilometri de Constanța: livadă de migdali, animale de fermă, cursuri de echitație și bucate tradiționale

Verde cât vezi cu ochii, pomi înfloriți și aer proaspăt. Așa se descrie în câteva cuvinte o livadă de migdali întinsă pe 15 hectare. La doar 28 de kilometri de oraș, în comuna Târguşor, constănțenii, dar și turiștii, se pot bucura de cursuri de echitație, mâncare la ceaun, spațiu generos de joacă pentru copii și multă plimbare.
Publicat pe 08 aprilie 2021

O plimbare printre migdalii înfloriți. Este propunerea organizatorilor pentru o zi în aer liber, departe de agitația și de restricțiile din oraș. Relaxarea este la ea acasă, iar spațiul generos pe care îl oferă acest loc desprins parcă din povești, te face să te întorci cu drag.

Cei care vor să afle mai multe despre acest loc minunat, pot viziona pagina de Facebook Călin, file din poveştile Mălinei.

E un loc în care te poți relaxa în aer liber cu familia, iar noi sprijinim această idee. Migdalul a fost de pe timpurile romane în Dobrogea. Avem posibilitatea să ne distanțăm, să ne retragem și noi în singurătatea noastră și să ne bucurăm de flori, de un zumzet de albine, de posibilitatea de a ieși din rutină”, a declarat Florentina Boariu, membru echipă „Experienţe Dobrogene”.

Floarea de migdal este prima care apare primăvara. Pentru cei care doresc să evadeze puțin de aglomerația din oraș, sunt invitați să petreacă altfel de zi printre migdalii înfloriți.

Livada a luat naștere în 2015, când proprietarii aveau de gând inițial să planteze nuci. Acum sunt cultivați peste 7.500 de migdali. Copiii patronilor se bucurau din plin de tot verdele pe care îl aveau la dispoziție, iar părinții lor s-au gândit că ar fi frumos ca și alți micuți să aibă parte de aceleași experiențe plăcute. Așa a pornit ideea micro-fermei.

Aveam copiii noștri care se bucurau foarte mult de locul acesta și erau foarte liberi să alerge, să se joace. Ne-a venit atunci ideea, la presiunile fetiței celei mari, „vreau și un zid de cățărare, vreau și aia, vreau și aia, vreau și trambulină, vreau și leagăne”. Tot ne-a impulsionat câte ceva și am spus, de ce nu, să se bucure și alții de acest loc”, a declarat Georgiana Păun, proprietar livadă.

Este o micro-fermă cu multe animăluțe cu care copiii pot socializa, pot face cunoștință, se pot juca, pot face ore de călărie pentru că sunt și căluți aici. Părinții pot sta liniștiți pentru că există supraveghere și siguranță în toată această fermă”, a declarat Laura Stroe, organizator proiect „Experienţe Dobrogene”.

După atâtea activități, vizitatorii se pot bucura de o masă gustoasă preparată chiar de proprietari. Bucatele tradiționale sunt gătite cu drag în ceaun, în cuptorul de pământ.

De mâncarea delicioasă, de animalele prietenoase și de hectare de natură înflorită vor fi încântați toți cei care calcă pragul fermei familiei Păun. Cei care aleg să vină aici au posibilitatea să se bucure din plin de viața autentică de la sat, dar și de zona deosebită a Cheilor Dobrogei.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Semnal de alarmă al unui medic de familie, din Constanţa. Un test de COVID făcut la un laborator era pozitiv, alte două teste arată că medicul nu era infectat: ''Probele nu sunt lucrate corect''

Caz revoltător la Constanţa. Un medic de familie s-a chinuit să demonstreze că nu este infectat cu virusul...

CONSTANȚA. Este nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați sâmbătă la Centrul de Transfuzii Sanguine

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau...

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va...

Piața Agroalimentară Griviței a fost închisă pentru igienizare: unii constănțeni, nemulțumiți de această decizie

Înarmate cu mături, furtunuri și găleți cu apă, muncitorii au început curățenia încă de dimineață.Dacă...

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri...

Primăria Constanța a montat mai multe coșuri de gunoi prin oraș: „Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere”

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233