Live

VEȘNICA PROBLEMĂ A ORAȘULUI

Vandalismul, de neoprit în Constanța: în diferite zone din oraș mobilierul urban a fost rupt, panourile fonice au fost distruse, iar pereții, desenați

Vandalismul este un fenomen pe care autoritățile constănțene nu au cum să îl țină în frâu. Asta ar fi o primă concluzie după o plimbare prin câteva zone ale orașului. În timp ce municipalitatea a început un amplu proces de igienizare, diverși indivizi distrug mobilierul urban, rup panourile fonice și strică ce le ies în cale. Polițiștii locali au diverse acțiuni, însă în zadar.

Vechile obiceiuri nu se uită niciodată! Se aplică și în municipiul Constanța unde în fiecare zi întâlnim în drumul nostru obiecte de iluminat smulse din rădăcini sau bănci și coșuri de gunoi scoase din pământ. Pe pereții blocurilor, magazinelor sau garduri se regăsesc diverse mesaje ale celor mai nonconformiști artiști din oraș.

E deplorabil”, spune un constănțean

Facem și bune, facem și rele dar mai mult rele”, spune o constănțeancă.

Coșurile de gunoi zac întinse pe pământ, iar băncile sunt în unele zone imposibil de utilizat. Doar porumbeii își mai găsesc adăpost în ele. Este imaginea dezolantă pe care o întâlnim peste tot în municipiu. Astfel de comportamente agresive se dezvoltă încă de la vârste fragede, spun psihologii. În plus copiii sunt de departe cei mai vulnerabili în fața influențelor negative.

Elevă: Mai ales la scoală fiindcă toți copiii de la școală mai răstoarnă bănci, mai fac și toată lumea încearcă să le zică.

Reporter: Așadar, din școala începe acest obicei?

Elevă: Da, din școală.

Încercăm să îi educăm, să țină hârtiuța în, să o arunce la coș”, spune o constănțeancă.

Ne mutăm în zonele recent modernizate de municipalitate. Deși a fost reabilitat de curând, podul de la butelii a ajuns din nou pradă vandalismului.

De agresivitatea oamenilor nu au scăpat nici panourile fonice de pe Podul de la Butelii care în aproximativ doi ani au fost scoase din ramă și mâzgălite.

Este un fenomen pe care autoritățile locale, împreună cu oamenii legii și alte ONG-uri de profil au făcut eforturi mari să îl stopeze.

Sunt sancțiuni acordate, numai că trebuie să avem șansa, să spunem, de a-i prinde în flagrant, când desfășoară aceste acte. Altfel, nu îi putem găsi. Zonele mai puțin circulate, mai puțin în văzul lumii, sunt cele mai afectate”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Cei care sunt prinși în timp ce distrug obiecte de pe domeniul public sunt aspru sancționați de oamenii legii. Amenzile sunt cuprinse între 800 și 1.400 de lei.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Semnal de alarmă al unui medic de familie, din Constanţa. Un test de COVID făcut la un laborator era pozitiv, alte două teste arată că medicul nu era infectat: ''Probele nu sunt lucrate corect''

Caz revoltător la Constanţa. Un medic de familie s-a chinuit să demonstreze că nu este infectat cu virusul...

CONSTANȚA. Este nevoie de sânge: donatorii sunt așteptați sâmbătă la Centrul de Transfuzii Sanguine

În centrele de transfuzii din țară, este mare nevoie de sânge. Pacienții cu boli grave: copii, adulți sau...

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2021, cu prilejul minivacanței de Paște și a zilei de 1 Mai, CFR Călători va...

Piața Agroalimentară Griviței a fost închisă pentru igienizare: unii constănțeni, nemulțumiți de această decizie

Înarmate cu mături, furtunuri și găleți cu apă, muncitorii au început curățenia încă de dimineață.Dacă...

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri...

Primăria Constanța a montat mai multe coșuri de gunoi prin oraș: „Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere”

Cosurile de gunoi sunt esențiale pentru păstrarea unui oraș curat. Prezența acestora în toate cartierele din...

Casa d’Italia, lăsată în uitare: imobilul se află într-o continuă degradare, iar din păcate, nimeni nu se ocupă de îngrijirea lui

Casa d’Italia este clădirea în care, la Constanța, în perioade diferite, a funcționat Consulatul Italiei. În...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233