dobroge.tv

Live

Restricțiile, relaxate de Paște: circulația este permisă în noaptea de Înviere până la ora 05.00, iar stațiunile de pe litoral vor fi deschise

09 aprilie 2021
Publicitate

Circulația permisă în noaptea de Înviere și redeschiderea stațiunilor de pe litoral la capacitate de 70% sunt măsurile pe care premierul Florin Cîțu le propune pentru minivacanța care se apropie. Cei mai fericiți sunt cei cu afaceri în turism, care privesc cu speranță spre perioada sărbătorilor.

2021 este al doilea an consecutiv în care sărbătorile pascale și cele de 1 Mai nu vor fi marcate de petreceri și evenimente fastuoase. Totuși, pentru Noaptea de Înviere premierul propune o relaxare a măsurilor existente.

Restricțiile au fost ridicate pentru noaptea de Înviere. Așadar, credincioșii vor putea circula și vor putea merge la slujbă până la 5 dimineața.

În Vinerea Mare, magazinele vor fi deschise până la 8 seara, indiferent de restricțiile care se aplică în restul zilelor. După ce regulile stricte din ultima perioadă le-au adus pierderi semnificative, cei mai optimiști sunt operatorii din turism.

Structurile turistice din stațiunile de pe litoralul Mării Negre își vor putea desfășura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare, cu respectarea normelor de protecție sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-19”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Cei care doreau să vină la mare, oricum și-au făcut rezervări. Sunt în mare parte din capacitate deschise hotelurile, pensiunile și apartamentele din zona Mamaia. Iar Vama Veche, ca de obicei este full”, a declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

La malul mării, se fac deja ultimele pregătiri pentru minivacanță. Igienizarea stațiunilor este în plină desfășurare, iar turiștii sunt așteptați cu pachete care mai de care mai atractive.

Ușor, ușor stațiunea Mamaia se pregătește pentru sezonul estival. Muncitorii au început deja să mature și să amenajeze spațiile verzi din stațiune.

Avem pachete de trei nopți cu cazare, call inclusive, cu o masa de Paște, tradițională, cu un program de muzică live”, a declarat Iulian Tenie, manager hotel.

Există și constănțeni care cred că o relaxare ar înrăutăți situația epidemiologică. Ei ar vrea o revenire treptată și preferă să rămână precauți.

Nu sunt de acord pentru că probabil o să crească foarte mult cazurile și mai bine ar fi făcut treptat, să deschidă mai întâi restaurantele, și apoi poate să înceapă să deschidă pensiunile, în funcție de cum merg lucrurile. Deci nu, nu sunt de acord să fie totul dintr-o dată”, spune o constănțeancă.

Alții nu s-au lăsat intimidați de restricții și au ales destinații exotice, arată datele agențiilor de turism. Pachetele atractive și garanția respectării măsurilor de siguranță au alimentat dorința oamenilor de a călători, chiar și în vremuri de pandemie.

Avem mesaje că în perioada următoare se va relaxa și către Europa. Este o dorință mare de a călători către Egipt în această perioadă, către Turcia, Grecia și vedem iarăși, către țările exotice”, a mai declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism.

În acest an, minivacanța de Paște se va suprapune cu cea de 1 Mai. Aceasta va începe în 30 aprilie și se va sfârși pe 3 mai.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233