Live

Pasajul de la Gara Constanța, transformat: galerie de artă, expoziţie de fotografie şi piese teatru, toate acestea se vor regăsi în pasajul pietonal

Pasajul pietonal de la gară va avea un nou aspect! Trecătorii vor putea admira o galerie de artă, expoziţii de fotografie sau chiar pot viziona piese de teatru. Totul în cadrul unui proiect inițiat de câțiva tineri pasionaţi de artă. În acest moment echipe ale municipalităţii muncesc la finisarea pereţilor interiori. Lucrările vor fi gata cel mai probabil în luna iulie.

Numai necazuri. Se inundă când plouă, miroase urât, plus că-și fac nevoile toți boschetarii”, spune un constănțean.

Este periculos pentru că este foarte întuneric. E întuneric și mai sunt și oamenii străzii care sunt foarte mulți să se adăpostesc noapte aici”, spune o constănțeancă.

Dacă e iluminat e mult mai bine”, spune un constănțean.

Sunt doar câteva dintre neplăcerile peste care trebuie să treacă orice constănțean care traversează pasajul de la Gară.

Tot acest calvar este posibil să ia sfârşit în această vară! O tânără de la malul mării şi-a schiţat şi a pus în practică un proiect plin de culoare. Împreună cu o colegă şi alături de o asociaţie creativă au pus la punct un proiect prin care aspectul pasajului va fi îmbunătăţit.

Primul pasaj va fi artă murală, făcută de cei de la ZidArt. Noi avem un parteneriat cu ei și ne bucurăm foarte tare că vor să colaboreze și aici în Constanța. În a doua zonă vor fi afișate foarte multe picturi, foarte multe lucrări. Vrem foarte tare să punem aripi, unde tinerii să vină să-și facă poze, hashtag-uri, practic pentru a crea niște content pillars care să aducă un aer tineresc aici”, a declarat Daria Popa, organizator proiect.

Artişti din Constanţa şi din alte oraşe ale ţării îşi vor pune amprenta pe pasajul care ani de zile a fost un real focar de infecţie.

Vom regenera din punct de vedere artistic și urban. Și, să sperăm că, Constanța va prinde poftă de artă urbană și de tot ce înseamnă creativitate și artă în spațiul public”, a declarat Lucian Popa, artist.

Tinerii sunt fascinaţi de idee şi o înţeleg cel mai bine. În ochii lor, arta este cea mai sigură sursă de evadare din cotidian.

Cât mai multe forme de artă, nu contează neapărat, adică nu am o preferință anume. Dar cât mai multe forme de artă. Și urbană și murală”, spune un tânăr.

Şi pentru că vandalismul este un fenomen care nu și-a găsit încă o rezolvare în Constanța, după finalizarea lucrărilor, zona va fi monitorizată 24 de ore din 24.

Se vor instala două puncte de pază, în care se va asigura pază umană. Adică va fi o persoană angajată special pentru acest lucru. Până la urmă, camerele de luat vederi sunt o soluție modernă cu care, eu cred, că cetățenii sunt obișnuiți, și atunci cred că din start va intimida desfășurarea unor lucruri, numai când știi că o cameră de luat vederi este cu ochii pe tine”, a declarat Irina Molnuș, preşedinte ONG Asociația CreativePlus.

Echipe ale Primăriei Constanţa au început să refacă zidurile crăpate. Muncitorii lucrează la finisarea pereţilor interiori, pentru ca ulterior să ajungă şi la înfrumuseţarea vegetaţiei din zonă. Pasajul va fi gata cel mai probabil în luna iulie a acestui an.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

o-mina-de-aur-cu-potential-neexploatat-noua-strategie-de-dezvoltare-isi-propune-sa-aduca-constanta-in-locul-pe-carel-merita-acela-de-pol-economic-al-europei

O mină de aur cu potențial neexploatat. Noua strategie de dezvoltare își propune să aducă Constanţa în locul pe care-l merită: ''acela de pol economic al Europei''

O mină de aur cu potențial neexploatat – așa este Constanța în acest moment. Deși resursele îi permit să fie...

intalnire-cu-scantei-intre-reprezentantii-municipalitatii-si-taximetristi-o-replica-dea-lui-horia-constantinescu-a-incins-spiritele-domle-ai-onoare

Întâlnire cu scântei între reprezentanții municipalității și taximetriști. O replică de-a lui Horia Constantinescu a încins spiritele: ''Dom’le, ai onoare?''

Vociferările s-au ținuț lanț joi dimineață la întâlnirea dintre reprezentanții municipalității și...

niciunul-dintre-ceasurile-amplasate-in-oras-nu-mai-functioneaza-ce-planuri-are-primaria-constanta-in-cazul-acestora

Niciunul dintre ceasurile amplasate în oraș nu mai funcționează: ce planuri are Primăria Constanța în cazul acestora

„Ăstuia i se spunea înainte „Trei ceasuri rele” și uite că nici unul nu mai merge!”, spune un...

campanii-de-sterilizare-gratuita-a-animalelor-fara-stapan-din-oras-prin-proiectul-efort-comun-pentru-un-viitor-mai-bun

Campanii de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân din oraș, prin proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun”

Săptămâna viitoare, Primăria Constanța și Animal Society dau startul celei de-a doua etape de sterilizare a...

constanta-admisa-la-oxford-antonia-are-nevoie-de-noi-ajutatima-sa-continui-pe-drumul-ales-de-mine

CONSTANȚA. Admisă la Oxford, Antonia are nevoie de noi: „Ajutați-mă să continui pe drumul ales de mine”

Visul copiilor olimpici, care își doresc să urmeze o carieră în cercetare, este de a studia la o universitatea de...

centrele-spa-deschise-dupa-o-lunga-perioada-oamenii-se-pot-bucura-din-nou-de-sauna-piscina-interioara-si-diverse-terapii

Centrele SPA, deschise după o lungă perioadă: oamenii se pot bucura din nou de saună, piscina interioară și diverse terapii

Pandemia a pus lacătul pe piscinele interioare și pe centrele SPA mai bine de un an. Cu pași mici dar singuri,...

un-nou-caz-de-bullying-in-judetul-constanta-un-elev-de-clasa-a-saptea-umilit-de-11-colegi

Un nou caz de bullying, în județul Constanța: un elev de clasa a șaptea, umilit de 11 colegi

Bullying-ul s-a răspândit îngrijorător în ultima perioadă, iar violența fizică și verbală este tot mai...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233