dobroge.tv

Live

Hotelurile de pe litoral, pregătite pentru turiști: pentru minivacanța de 1 Mai sunt pregătite aproape 60.000 de locuri de cazare

12 aprilie 2021
Publicitate

Și hotelierii s-au pregătit pentru minivacanța de 1 Mai și Paște. Prețurile sunt atractive, iar în unele cazuri, unitățile de cazare sunt rezervate aproape la capacitate maximă. Ceea ce se contrazice cu indicațiile autorităților ca hotelurile să fie deschise doar 70%. Aproape 60.000 de locuri de cazare sunt pregătite anul acesta, de 1 Mai, la mare.

Vestea că în weekendul de 1 Mai şi Paşte e liber pe litoral, din Mamaia şi până în Vama Veche, a adus bucurie ca în anii cei mai buni pentru turism. Hotelierii au venit cu oferte avantajoase.

Prețurile sunt unele foarte atractive pentru perioada aceea. În stațiunea Mamaia, prețurile pornesc de la 92 de lei pe cameră pe noapte, la un hotel de două stele. La un hotel de patru stele ajung la 265 de lei pe noapte”, a declarat Ștefan Necula, agent de turism.

Patronii unităților de cazare au făcut investiții serioase pentru a se asigura că turiștii vor avea cele mai bune condiții.

Mamaia rămâne în topul preferinţelor, mai ales pentru cei care optează pentru un sejur. Telefoanele de la recepția hotelurilor au început să sune de câteva zile bune.

Pentru perioada de 1 mai deja avem rezervări efectuate și deja multe altele în curs”, a declarat Costina Ciorbaru, reprezentant hotel.

Guvernul a decis că pe litoral hotelurile și pensiunile pot primi oaspeți la cel mult 7o% din capacitate, iar asta ii nemulțumește pe cei care aveau aproape toate camerele de hotel rezervate. Operatorii sunt de părere că oamenii își vor căuta și găsi cazare la negru, dacă în unitățile autorizate nu vor putea fi primiți.

Avem însă rezervări de peste 90% din capacitatea hotelurilor și nu știm pe cine să refuzăm. Nici nu putem să-i anunțăm pe ultimii care și-au făcut rezervare pentru că ultimii plătesc tarife mai mari, nici pe primii pentru că n-ar fi corect pentru că și-au făcut rezervare din timp”, a declarat Răzvan Dobre, hotelier.

În Mamaia, o cameră la un hotel de trei stele costă 1.000 de lei pentru trei nopți, iar la patru stele, 1.500 de lei pe noapte. Dacă vreți să stați într-un apartament în regim hotelier veți da 1.000 de lei pentru un studio pentru două nopți. În Vama Veche, la micile pensiuni ori la casele localnicilor nu veți da mai mult de 200 de lei pe noapte pentru o cameră, iar prețul crește dacă vă cazați la hotel. Aproape 60.000 de locuri de cazare sunt pregătite anul acesta, de 1 Mai, la mare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233