dobroge.tv

Live

Prea puține toalete publice în Constanța: autoritățile au început un program de reabilitare a acestora

15 aprilie 2021
Publicitate

Toaletele publice sunt o raritate, la Constanţa. Iar în Mamaia, situația este și mai gravă. O spun oamenii, care se plâng că oraşul de la malul mării are lipsuri mari când vine vorba despre grupurile sanitare publice. Autorităţile vin, însă cu veşti bune. Un program de reabilitare a celor existente este în plină desfăşurare. Astfel, se doreşte, cât de cât, rezolvarea acestei probleme delicate.

Fără prea multe opţiuni au constănţenii când vine vorba de toalete publice. De cele mai multe ori, oamenii care nu se află într-o zonă centrală a orașului trebuie să găsească diferite modalităţi prin care să rezolve anumite probleme ... delicate.

Peste tot e închis. Restaurantele sunt închise. Înainte mai intrai la un restaurant, acum nu mai ai unde”, spune un constănțean.

Toaletele din centru sunt deja renumite pentru cât au costat. Oamenii sunt însă mulţumiţi că măcar au condiţii decente atunci când trebuie să meargă la baie. Totuşi, aceştia se plâng că în prea puţine zone din oraş există toalete funcţionale. Multe dintre ele fie sunt ruine, fie au fost desfiinţate.

În staţiunea Mamaia situația este și mai delicată. Oamenii se plâng că aici nu este nicio toaletă publică funcțională, iar dacă au anumite nevoi trebuie să plătească la restaurant sau la cele cu plată.

E o situaţie gravă, sunt oameni bătrâni, cu probleme și dacă ai o necesitate, nu ai unde pur şi simplu”, spune un constănțean.

Cei care se ocupă de buna funcţionare a toaletelor spun că de prea multe ori au avut de-a face cu iresponsabilitatea unor cetăţeni. Murdărirea, distrugerea grupurilor sanitare şi nerespectarea unor reguli minime de igienă şi bun simţ le dau bătăi mari de cap angajaţilor care se ocupă de întreținerea lor.

Punem hârtie, menaj, săpun. Nu le mai găsim”, spune o angajată.

Autorităţile vin, însă cu veşti bune. Toaletele publice administrate de Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public și Privat au intrat într-un program de reabilitare. Cele de la Piaţa Griviţa au fost deja reamenajate. Acum se lucrează la toaleta publică situată în vecinătatea Pieței Tomis III, pentru a putea fi redeschisă şi aceasta cât mai curând în condiții de igienă.

La toaleta din vecinătatea Pieței Grivița este în jur de 70.000 de lei, valori fără TVA și aici discutăm de o reabilitare totală a unei construcții în jur de 40-42 de metri pătrați. E adevărat, e o problemă de sănătate publică, dar așa cum am promis în campania electorală, noua guvernare locală va rezolva și această situație”, a declarat Stere Hira, director RAEDPP Constanța.

În administraţia RAEDPP intră șapte toalete. Reprezentanţii instituției spun că urmează să construiască şi altele noi, pentru ca oraşul să asigure localnicilor şi turiştilor condiţii demne de secolul 21.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233