dobroge.tv

Live

FOCAR DE INFECŢIE LA INTRARE ÎN STAŢIUNEA MAMAIA

Drumul spre plajă, insalubru: turiștii și constănțenii sunt nevoiţi să treacă printre deşeuri, câini şi clădiri devenite ruine

15 aprilie 2021
Publicitate

Peisaj dezolant la intrare în Mamaia! Clădirile situate de-a lungul drumului ce leagă Parcul Tăbăcărie de staţiune au ajuns un focar de infecţie. Ambalajele alimentelor aruncate la voia întâmplării chiar de mâna omului au format pereţi de gunoaie în construcţiile ridicate aici în urmă cu zeci de ani. Zona scade cu mult imaginea oraşului în ochii miilor de turişti care ajung la mare anual.

Aşa arată una dintre căile de acces spre staţiunea Mamaia. Clădirile din spatele pensiunilor frumos ridicate au ajuns ruine. Cu zidurile crăpate şi bucăţi din tecuială căzută pe asfalt, construcţiile care cândva adunau turiştii la masă au ajuns reale focare de infecţie. Pe lângă mizerie, acestea reprezintă un pericol pentru trecători.

Drumul care leagă parcul Tăbăcărie de staţiunea Mamaia şi este tranzitată de constănţeni şi turişti. Imaginea, din păcate, este dezolantă.

Crengile copacilor din parcul Tăbăcărie au devenit cuier pentru obiectele vestimentare aruncate la voia întâmplării, iar în iarbă zac zeci de sticle goale.

În timp, pe unele clădiri s-au format pereţi din gunoaie.

Zona este tranzitată intens atât de constănţeni, cât şi de turişti, în special vara atunci când litoralul devine principal punct de interes.

Arată prost şi e o reclamă foarte bună mai ales pentru turişti”, spune un constănțean.

Bineînteles că strică imaginea clar. Ar trebui făcut ceva mai ales că sunt clădiri de ani de zile. Asta cel puţin cred că are 10 ani”, spune un alt constănțean.

Doar câinii şi oamenii străzii şi-au mai găsit adăpost aici.

Reporter: Dumneavoastră evitaţi zona aceea?

Constănțean: Evităm întotdeauna. Numai pe aici mergem.

O parte din aceste imobile se află în stare neconformă sau insalubră, iar unele dintre ele au probleme şi la autorizaţia de construire.

În urma verificărilor a reieşit un număr de 240 de imobile neconforme în stațiunea Mamaia și 33 in Sat Vacanţă. În altă ordine de idei, s-au mai descoperit şi 56 de imobile în Mamaia şi 23 în Sat Vacanţă care au aceste probleme care au aceste probleme de respectare a autorizației de construire. S-au emis somații, să intre în legalitate. Dacă nu, în baza Legii 50 se va dispune remedierea situaţiei pe cale administrativă şi ne îndreptăm cu cheltuielile împotriva celor care au creat problema”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria.

Autorităţile continuă să acționeze în baza Comandamentului Litoral 2021 pe mai multe direcții pentru ca Mamaia să redevină principala atracție turistică de la malul mării.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233