dobroge.tv

Live

Imagini dezolante: malul lacului Tăbăcărie, plin de gunoaie! Reacţia autorităţilor

03 iunie 2020
Publicitate

Ale cui sunt malurile lacului Tăbăcărie? Este întrebarea la care nici măcar autoritățile nu găsesc un răspuns. Cum porțiuni importante din acestea sunt deteriorate, cineva ar trebui să se ocupe de reabilitare. Însă, cine? Momentan, responsabilitatea este pasată de la o instituție la alta. Administrația Bazinală Apă Dobrogea Litoral susține că nu are nicio autoritate asupra acestora. Nici Primăria Constanța nu se grăbește să repare sectoarele distruse pentru că nu ar fi datoria municipalității. În tot acest timp, constănțenii condamnă autoritățile că nu sunt în stare să ia măsuri.

Degradate, periculoase și uitate de autorități. Așa arată porțiuni bune din malul lacului Tăbăcărie. Puțini sunt cei care se încumetă să se plimbe pe mal. Doar pescarii sunt cei care stau în zonă. Pe alocuri, au mai rămas doar sârmele din beton. Nici gunoaiele nu lipsesc. Cine vrea să se plimbe pe marginea lacului are nevoie de curaj, noroc și multă atenție. Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale Apă Dobrogea Litoral, a declarat că nu instituția pe care o conduce trebuie să rezolve problema. Invocă niște documente din perioada comunistă, găsite în arhiva Consiliului Județean Constanța. 

Nici municipalitatea nu își asumă responsabilitatea. Reporterii Dobrogea TV au solicitat un punct de vedere oficial cu privire la această situație, dar până la această oră nu au primit vreun răspuns . În schimb, a fost furnizat un pasaj din Legea Apelor: „Aparţin domeniului public al statului apele de suprafaţă cu albiile lor minore cu lungimi mai mari de 5 kilometri şi cu bazine hidrografice ce depăşesc suprafaţa de 10 kilometri pătrați, malurile şi cuvetele lacurilor, precum şi apele subterane, apele maritime interioare, faleza şi plaja mării, cu bogăţiile lor naturale şi potenţialul valorificabil, marea teritorială şi fundul apelor”. 

Primăria Constanța mai dă asigurări că dorește identificarea „celor mai bune soluții pentru lacul Tăbăcărie”, fapt pentru care colaborează cu toate instituțiile abilitate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233