dobroge.tv

Live

Hotelurile de la malul mării, pregătite de minivacanța de 1 Mai: peste 100 de unități de cazare vor fi deschise

19 aprilie 2021
Publicitate

Peste 100 de hoteluri vor fi deschise pe litoral pentru minivacanța de 1 Mai și Paște. Turiștii au început să facă rezervări și, chiar dacă fiecare stațiune are propriile atracții, Mamaia rămâne cea mai căutată. De redeschiderea stațiunilor nu se bucură doar oaspeții. Activitate la capacitate crescută în unitățile hoteliere înseamnă și potențiale locuri de muncă pentru cei rămași în șomaj.

Sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, iar vestea deschiderii stațiunilor a adus speranță pentru hotelieri și nu numai. Peste 100 de unități de cazare se pregătesc de zor ca să își aștepte oaspeții.

Au început oamenii. Avem rezervări în această perioadă pentru Paște și 1 Mai”, a declarat Elena Drăghici, reprezentant hotel.

Au sunat din timp să facă rezervări pentru această perioadă, da”, a declarat Anca Șuțeanu, reprezentant hotel.

Ca de fiecare dată, Mamaia este cea mai căutată stațiune. Aici ofertele sunt pentru toate gusturile și toate buzunarele. Prețurile pleacă de la 300 de lei pentru un sejur de două nopți, la hotelurile de două stele și ajung până aproape de 2000 de lei, la hotelurile de patru stele, cu servicii all inclusive.

În perioada 28 aprilie - 4 mai am pus la dispoziția oaspeților noștri două oferte. Una cu mic dejun la tariful de 199 de euro pe noapte, iar una cu demi-pensiune, mic dejun și prânz, 229 euro pe noapte”, a mai declarat Elena Drăghici, reprezentant hotel.

Pentru minivacanța de 1 Mai cele mai căutate sunt camerele care oferă priveliște spre mare. Acestea au fost primele rezervate, spun reprezentanții hotelurilor.

La agențiile de turism, telefoanele sună continuu, deoarece oamenii sunt dornici să petreacă sărbătorile pe litoral. Chiar dacă nu vor mai fi petreceri ca în anii precedenți, turiștii caută tot felul de pachete care să le ofere posibilitatea să petreacă sejurul într-un mod cât mai plăcut.

Se caută în mod special pachetele care includ și alte servicii. Tocmai pentru că în această perioadă, viciată de pandemie, sunt restricții în ceea ce privește funcționarea unor restaurante în interior și așa mai departe, oamenii preferă să aibă asigurate serviciile de masă”, a declarat Ionuț Nedea, manager agenție turism.

Agenții de turism sunt de părere că redeschiderea stațiunilor pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este benefică și pentru economie. Interesul oamenilor este mare, iar pentru a satisface nevoile oaspeților, în stațiuni au început să se facă angajări.

Faptul că s-a terminat cu șomajul și reușesc să revină la muncă, o mare parte deja au revenit, dă speranțe și angajatorilor dar și angajaților și asta nu numai în HoReCa”, a declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție turism.

Turiștii sunt așteptați și în sudul litoralului. Aici, tarifele pornesc de la aproximativ 250 de lei și pot ajunge până la 1.800 de lei, în funcție de pachetul și unitatea de cazare alese. Hotelurile se vor redeschide cu respectarea tuturor restricțiilor în vigoare și la o capacitate de maximum 70%. Servirea se va face pe terase, iar cu excepția perioadelor în care oamenii vor mânca, purtarea măștii este obligatorie, atât în interior, cât și în exterior.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233