dobroge.tv

Live

DE LA VIS LA REALITATE

După mai bine de 30 de ani de carieră în medicină, Diana Cîrjaliu și-a regăsit echilibrul creând adevărate opere de artă plastică

20 aprilie 2021
Publicitate

A trecut un an de când cel mai cunoscut medic psihiatru din Constanța și șef al secției din Spitalul Județean de Urgență și-a dat demisia. Decizia a fost o binecuvântare pentru Diana Cîrjaliu, care după aproape 30 de ani de carieră în medicină își urmează pasiunile și și-a regăsit echilibrul. În timp, și-a transformat clinica privată din Constanța într-o adevărată galerie de artă.

Iubește frumosul, animalele și natura. A găsit rețeta perfectă pentru a îmbina psihiatria cu arta, iar pasiunea pentru creație a urmărit-o încă din copilărie.

Când nu aveam chef să învăț pentru admiterea la Medicină, dădeam o fugă pe plaja Modern și luam lut. Pe vremea aia se găsea lut acolo. Ceva care putea fi modelat. Ai mei credeau că învăț și eu mă ascundeam undeva și modelam”, a declarat dr. Diana Cîrjaliu, artist plastic.

Medicul psihiatru Diana Cîrjaliu este pasionată de sculptură încă din tinereţe, dar în anii în care profesa ca şef de secţie și medic specialist la Psihiatria Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța nu avea suficient timp încât să îşi pună în practică pasiunea pentru ceramică. După 30 de ani de carieră în medicină, aceasta își urmează acum visul.

Acum doi ani, în sfârșit, am avut timp să fac ce-mi cere sufletul. Și m-am apucat de ceramică. Dar, pentru asta, m-am înscris ca elev la Școala Populară de Artă și acum sunt anul II”, a mai declarat dr. Diana Cîrjaliu, artist plastic.

Cu multă precizie, răbdare și fineţe, creează lucrări cu totul speciale. Și nu sunt deloc puține la număr.

E un om trist, copleșit, care se ascunde, care nu mai vrea să vadă și să știe nimic. Dar masca lui e foarte ok. Țeapăn, cu umeri mari, cu pălărie și cu papion”, își prezintă dr. Diana Cîrjaliu una dintre opere.

Sufletul nu se pierde. Doar se contractă în depresie și la stres”, a mai declarat dr. Diana Cîrjaliu, artist plastic.

Tematicile sunt variate: de la imaginea lui Iisus Hristos, până la adunări mari de oameni, suflet, timp și spațiu, animale și natură.

Reporter: Pentru că nimic nu este fără credință.

Dr. Diana Cîrjaliu, artist plastic: Da, Iisus, știind ce urmează și hotărât să-și împlinească destinul, își poartă crucea.

În plus, una dintre lucrările pe care le-am regăsit în atelierul improvizat de la ultimul etaj al clinicii sale i-a dedicat-o criticului de artă, Doina Păuleanu.

Această lucrare se cheamă „Viața” și am dedicat-o Doinei Păuleanu. Era începută atunci când a murit și după aceea am terminat-o, gândindu-mă la ea și i-am și dedicat-o”, a mai declarat dr. Diana Cîrjaliu, artist plastic.

După lucrările cu fier forjat și ceramică, Diana Cîrjaliu își dorește să lucreze și cu rășină expodică. De asemenea, vrea ca pe viitor să scrie și un roman inspirat dintr-un caz real.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233