dobroge.tv

Live

Animalele ar putea fi plimbate și pe plajă: este un proiect de lege al unui deputat constănțean

21 aprilie 2021
Publicitate

Oamenii și-ar putea lua animalele de companie pe plajă, fără niciun fel de problemă. Este un proiect de lege propus de un deputat de Constanța. Vestea ca și-ar putea lua prietenii blănoși pe plajă a fost primită cu bucurie de posesorii acestora și speră ca propunerea să obțină voturile necesare.

Iubitorii de animale au un motiv de bucurie. Conform unui proiect de lege, aceștia vor putea să meargă pe plajă cu prietenii necuvântători.

De acum înainte și plaja ar putea fi unul dintre locurile în care, oamenii care au animale de companie, ar putea ieși să-și plimbe companionii. Acesta este un proiect de lege care urmează să fie votat.

Un deputat de Constanța a solicitat modificarea actualei legi, prin care accesul cu animale pe plajă este complet interzis. Teoretic. Pentru că în practică, mulți constănțenii mergeau oricum cu patrupedele în zonele cu nisip.

Oamenii care vin cu căței la plajă, pentru care cățelul este parte din familie și nu se pot despărți de el, acei oameni pot veni pe acele plaje care vor permite accesul animalelor”, a declarat Cristina Rizea, deputat.

Totuși, stăpânii animalelor vor avea unele obligații atunci când vor merge cu blănoșii la plajă. Și doar în anumite zone va fi permis accesul cu animale, arată prevederile proiectului.

Animalele trebuiesc ținute în lesă, în ham, în zgardă. Oamenii, bineînțeles, trebuie să strângă mizeria făcută de animal și sunt amenzi destul de costisitoare”, a mai declarat Cristina Rizea, deputat.

Cei mai încântați sunt cei care au animale de companie. Pentru plimbări, aceștia veneau în puținele parcuri din oraș. Oamenii se bucură că, în cazul în care va trece proiectul, vor putea merge și pe plajă cu câinii lor.

E perfect, având în vedere că am un animal de companie. Din câte înțeleg, nu este permis nici măcar în extrasezon”, spune o constănțeancă.

Sunt, totuși, oameni care recunosc că obișnuiesc să meargă pe nisip cu prietenii necuvântători. Câtă vreme nu este nimeni deranjat, și animăluțele au dreptul să se bucure de o zi la plajă, cred unii constănțeni.

Noi ne-am mai dus cu el pe plajă. E bine venită treaba asta, în fond, e cu stăpân”, spune un constănțean.

Legislații similare există și în alte țări europene cu zone de litoral. Propunerea legislativă vine după mai multe solicitări primite din partea iubitorilor de animale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233