dobroge.tv

Live

Carnea de miel, de negăsit în piețele constănțene, deși hala a fost pregătită: din cauza unor probleme, comercianții nu au venit cu aceasta

21 aprilie 2021
Publicitate

Constănțenii care au mers azi în Piața Grivița să cumpere carne de miel au avut parte de o surpriză neplăcută. Cu toate că municipalitatea a pregătit hala și a anunțat că de azi începe comercializarea producătorii nu au venit cu marfa. Motivul ar fi anumite probleme ce țin de abatorizare în județ. Așa că oamenii au făcut cale întoarsă. Piețele din oraș ar urma să fie aprovizionate cu carne de miel în următoarele zile.

Mai puțin de două săptămâni mai sunt până la Paștele Ortodox, iar cei mai conștiincioși dintre constănțeni vor să fie siguri că sunt la punct cu toate pregătirile. Așa că nu puțini au fost cei care miercuri dimineața au vrut să cumpere carne de miel. Doar că au găsit tarabele goale.

Dacă știam, nu mai veneam”, spune un constănțean.

Hala a fost pregătită pentru carnea de miel. Din cauza procedurilor, însă, aceasta se lasă așteptată.

Producătorii nu au venit cu carnea în piețe din cauza unor probleme care ar exista la abatorizare în județ, potrivit autorităților. Așa că oamenii care voiau să cumpere miel sau ied au făcut cale întoarsă.

Am venit să văd dacă ne putem aproviziona sau nu, că eu sunt ardeleancă. Fără miel nu fac Paștele”, spune o constănțeancă.

Vream să vedem dacă au băgat miei. Cred că e prea devreme pentru Paște și pentru Florii nu prea se mănâncă miel”, spune o altă constănțeancă.

Chiar dacă piețele nu au fost aprovizionate la timp, autoritățile spun că s-au luat toate măsurile pentru ca mieii să fie comercializați în cele mai bune condiții: de la o igienizare temeinică până la obținerea tuturor avizelor necesare.

În Piața Griviței avem hala de lactate avizată din punct de vedere medical și al Direcției Sanitar Veterinare, avizată pentru a putea comercializa carne de miel, de ied, carne de ovine, specific sărbătorilor Pascale. Pentru producătorii locali, de la 16lei/tarabă/zi am reușit să aducem prețurile la 10 lei”, a declarat Stere Hira, director RAEDPP Constanța.

Este foarte important ca produsele specifice sărbătorilor pascale să fie cumpărate din spații autorizate, supuse controlului sanitar-veterinar, spun specialiștii.

În acest mod se asigură garanția siguranței alimentare. Și atunci, prevenim anumite situații și posibile toxi infecții alimentare care ar putea avea loc”, Irina Topoleanu, purtător de cuvânt DSVSA Constanța.

Autoritățile constănțene au pus la dispoziție producătorilor care vor să vândă carne de miel sau de ied 15 locuri în hala de lactate din Piața Grivița și alte patru în Piața Tomis III.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233