Live

Mulți copii, puține creșe: 455 de locuri la cele de stat, pentru peste 5.000 de micuți în vârstă de până la doi ani

Încep înscrierile la creșele constănțene de stat. Părinții se plâng că sunt puține locuri, iar unii dintre ei trebuie să scoată bani în plus din buzunar, pentru educația timpurie a celor mici și aleg unitățile private. Autoritățile spun că pe lângă locurile deja existente, urmează să fie reabilitate unele creșe din oraș, ca părinții să aibă unde să își lase micuții, cât timp sunt la serviciu.

Domnul Gicu are o fetiță de doi ani și jumătate. Pentru că lucrează, a apelat la o creșă particulară. Locurile puține și programul scurt din creșele de stat l-au făcut pe tătic să apeleze la privați. Banii pe care trebuie să îi scoată din buzunar nu sunt o problemă, mai ales când vine vorba de siguranța și educația copilului, susține omul.

Cum suntem cu serviciul, trebuie să facem cu schimbul. E mai bine pentru noi, mai benefic”, spune domnul Gicu.

Există și părinți care aleg creșele de stat pentru cei mici. Aceștia așteaptă să înceapă perioada înscrierilor, ca să fie siguri că depun dosarul din timp și astfel prind un loc. Cei mai liniștiți stau părinții care au copii în grupele mari, deoarece aceștia au prioritate.

E înscris de anul trecut”, spune o constănțeancă.

În municipiul Constanța sunt peste 5.000 de copii în vârstă de până la doi ani. Aceasta este vârsta la care cei mici ar trebui să meargă la creșă. De la trei ani, aceștia se pot înscrie la grădiniță.

Cei mai norocoși rămân părinții care au la cine să apeleze. De multe ori, ajutorul rudelor este cel care le permite adulților să lucreze, în timp ce micuții sunt pe mâini sigure.

Am avut noroc că am avut cu cine să îi lăsăm. Cu bunicii lor, cu părinții mei adică și cu sora mea câteodată, dacă era nevoie”, spune un tătic.

La creșele din Constanța vor începe înscrierile în data de 4 mai. Părinții trebuie să depună dosarele, care vor fi departajate în funcție de anumite criterii.

Punctajul va fi acordat în funcție de momentul trimiterii cererii, în funcție de situația familială, dacă sunt familii mono parentale sau dacă sunt copii, frați care merg la aceeași creșă. Pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială sunt toate condițiile specifice”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Capacitatea totală a creșelor de stat din municipiu este la acest moment de 455 de locuri, potrivit autorităților. Numărul total de locuri va fi stabilit după centralizarea dosarelor și este influențat de stadiul lucrărilor de modernizare care au loc la unele dintre creșe.

06 mai 2021 - 00:22
Trakad
stromectol where to buy - stromectol how much it cost generic stromectol online
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

crima-din-strada-lourcine-a-treia-premiera-a-stagiunii-la-teatrul-de-stat-constanta-in-acest-weekend

„Crima din strada Lourcine”, a treia premieră a stagiunii la Teatrul de Stat Constanţa, în acest weekend

Teatrul de Stat Constanţa (TSC) prezintă sâmbătă, 8 mai, cea de-a treia premieră oficială a acestei stagiuni,...

mancarea-de-paste-reinventata-pentru-a-preveni-risipa-de-alimente-idei-simple-de-preparate

Mâncarea de Paște, reinventată pentru a preveni risipa de alimente: idei simple de preparate

Că românul este gurmand nu mai este o noutate, iar de sărbători oamenii gătesc aproape de fiecare dată mai mult...

nemultumiri-in-cartierul-coiciu-unii-locatari-spun-ca-au-ramas-fara-locurile-de-parcare-dupa-terminarea-lucrarilor-de-reabilitare-

Nemulțumiri în cartierul Coiciu: unii locatari spun că au rămas fără locurile de parcare după terminarea lucrărilor de reabilitare

Lucrările de asfaltare și amenajare a străzilor din oraș a creat pe alocuri și nemulțumiri. Câțiva dintre...

bataie-pe-locurile-de-la-cresa-106-locuri-disponibile-in-constanta-pentru-peste-5000-de-copii-in-varsta-de-pana-la-doi-ani

Bătaie pe locurile de la creșă: 106 locuri disponibile în Constanța, pentru peste 5.000 de copii în vârstă de până la doi ani

Puțin peste 100 de locuri libere pentru antepreșcolari. Este situația din municipiul Constanța, care îi pune în...

operatiunea-jos-drobul-constantencele-au-luat-cu-asalt-salile-de-sport-pentru-a-scapa-de-kilogramele-in-plus-luate-de-sarbatori

Operațiunea "jos drobul". Constănțencele au luat cu asalt sălile de sport pentru a scăpa de kilogramele în plus luate de Sărbători

Pe muzică ritmată și cu multă voie bună. Așa și-au început câteva dintre constănțence dimineața. Doamnele...

mielul-detronat-de-burgeri-pizza-burgerii-si-shaorma-au-luat-locul-drobului-si-al-carnii-de-miel

Mielul, detronat de burgeri. Pizza, burgerii și shaorma au luat locul drobului și al cărnii de miel

Dacă zilele trecute cuptoarele erau încinse pentru prepararea cărnii de miel, astăzi a sfârâit pe grătare carnea...

litoralul-a-inviat-in-minivacanta

Litoralul a "înviat" în minivacanță

Aproape ca în vremurile bune - așa a arătat minivacanța de Paște, pe litoral. La terase, la plimbare sau pe...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233