dobroge.tv

Live

Mulți copii, puține creșe: 455 de locuri la cele de stat, pentru peste 5.000 de micuți în vârstă de până la doi ani

21 aprilie 2021
Publicitate

Încep înscrierile la creșele constănțene de stat. Părinții se plâng că sunt puține locuri, iar unii dintre ei trebuie să scoată bani în plus din buzunar, pentru educația timpurie a celor mici și aleg unitățile private. Autoritățile spun că pe lângă locurile deja existente, urmează să fie reabilitate unele creșe din oraș, ca părinții să aibă unde să își lase micuții, cât timp sunt la serviciu.

Domnul Gicu are o fetiță de doi ani și jumătate. Pentru că lucrează, a apelat la o creșă particulară. Locurile puține și programul scurt din creșele de stat l-au făcut pe tătic să apeleze la privați. Banii pe care trebuie să îi scoată din buzunar nu sunt o problemă, mai ales când vine vorba de siguranța și educația copilului, susține omul.

Cum suntem cu serviciul, trebuie să facem cu schimbul. E mai bine pentru noi, mai benefic”, spune domnul Gicu.

Există și părinți care aleg creșele de stat pentru cei mici. Aceștia așteaptă să înceapă perioada înscrierilor, ca să fie siguri că depun dosarul din timp și astfel prind un loc. Cei mai liniștiți stau părinții care au copii în grupele mari, deoarece aceștia au prioritate.

E înscris de anul trecut”, spune o constănțeancă.

În municipiul Constanța sunt peste 5.000 de copii în vârstă de până la doi ani. Aceasta este vârsta la care cei mici ar trebui să meargă la creșă. De la trei ani, aceștia se pot înscrie la grădiniță.

Cei mai norocoși rămân părinții care au la cine să apeleze. De multe ori, ajutorul rudelor este cel care le permite adulților să lucreze, în timp ce micuții sunt pe mâini sigure.

Am avut noroc că am avut cu cine să îi lăsăm. Cu bunicii lor, cu părinții mei adică și cu sora mea câteodată, dacă era nevoie”, spune un tătic.

La creșele din Constanța vor începe înscrierile în data de 4 mai. Părinții trebuie să depună dosarele, care vor fi departajate în funcție de anumite criterii.

Punctajul va fi acordat în funcție de momentul trimiterii cererii, în funcție de situația familială, dacă sunt familii mono parentale sau dacă sunt copii, frați care merg la aceeași creșă. Pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială sunt toate condițiile specifice”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Capacitatea totală a creșelor de stat din municipiu este la acest moment de 455 de locuri, potrivit autorităților. Numărul total de locuri va fi stabilit după centralizarea dosarelor și este influențat de stadiul lucrărilor de modernizare care au loc la unele dintre creșe.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233