dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Imagine tristă în Tomis Nord - bazin de înot, plin de mizerie şi buruieni! Primarul promite reamenajarea

04 iunie 2020
Publicitate

Gunoaie și buruieni - asta este imaginea care tronează peste ceea ce s-a dorit a fi un bazin de înot în cartierul Tomis Nord. Zeci de ani a fost lăsat în paragină. Municipalitatea promite, coincidență sau nu, în apropierea alegerilor locale, că bazinul va fi repus în funcțiune. Ar urma să beneficieze de această reamenajare elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „George Călinescu”, dar și locuitorii din zonă. În Constanța este o nevoie acută de spații pentru pregătirea înotătorilor.

Cunoscutul antrenor emerit Octavian Tileagă își amintește și acum perioada în care s-a anunțat amenajarea unui bazin de înot în cartierul Tomis Nord. Se întâmpla la sfârșitul anilor '70, începutul anilor '80. Decizia realizării bazinului a fost o necesitate. Clasele speciale de înot de la fosta școală 32, în prezent Liceul „George Călinescu”, aveau nevoie de un spațiu de pregătire. Copiii erau duși la antrenamante, cu autobuzul, în Mamaia. Era dificil. 

 Municipalitatea a anunțat recent că bazinul va fi repus în funcțiune. A fost aprobată documentația necesară licitației. 2 milioane de lei alocă Primăria pentru acest proiect. 

Conducerea liceului „Călinescu” spune că, dacă va fi reamenajat, bazinul ar fi de folos și comunității constănțene, nu numai elevilor sau cadrelor didactice. Cei care doresc să facă performanță în natație au cea mai mare nevoie de spații adecvate. Constanța duce lipsă de bazine sau piscine pentru pregătirea înotătorilor. 

 Pe lângă bazinele private, antrenamente se fac și la Palatul Copiilor. Nu toți cei care doresc să facă înot reușesc, mai ales că numărul antrenorilor este mic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233