dobroge.tv

Live

Primii turiști au ajuns deja la mare: chiar și pentru o singură zi, aceștia și-au dorit să se bucure de vremea frumoasă și de aerul curat

22 aprilie 2021
Publicitate

Vremea frumoasă din aceste zile a atras și primii turiști pe litoral. Deși ne despart numai două săptămâni până la începerea sezonului estival, românii sunt dornici să revadă marea. Cu câteva haine în valiză sau ghiozdane, au ținut drumul spre mare de la sute de kilometri distanță. Deși în stațiuni nu este deschis mai nimic, unii dintre ei și-au făcut dintr-un sandviș un veritabil prânz chiar pe nisip.

Soarele, briza mării și cele peste 15 grade celsius au făcut pachetul complet pentru o zi perfectă la malul mării!

Primii turiști au ajuns deja pe litoral și se bucură de vremea frumoasă. Unii dintre ei au parcurs peste 500 de kilometri, doar ca să respire aerul curat și să revadă marea.

Și-au pus valizele în mașină și au ținut drumul spre mare, chiar și pentru o zi. Este și cazul lui Alexandru care a venit împreună cu familia sa tocmai din Târgoviște într-o escapadă pe litoral.

Reporter: De ce ați ales perioada aceasta?

Alexandru: Pentru că este mai liber, vremea e frumoasă și copiilor le place.

Reporter: Cum e, îți place?

Băiețel: Da.

Bucuria copiilor este nemărginită, iar nisipul a devenit locul de joacă preferat de cei mici.

Un baraj. Am găsit groapa asta și vrut să vină apa și apoi am construit ăsta și se mai ducea apa”, spune un băiețel.

Și tinerii au fost dornici să revadă marea. Și-au lăsat tenișii pe nisip și au intrat nerăbdători în mare. Temperatura apei este încă scăzută și doar cei mai curajoși fac în aceste zile prima baie în mare.

După toată situația actuală, a fost un moment de eliberare”, spune un tânăr.

Pentru că majoritatea teraselor sunt închise în stațiunea Mamaia, turiștii au servit prânzul chiar pe nisip. Cei care vor să profite de mai multe zile de vacanță au apelat la agențiile de turism. În topul preferințelor se află în continuare nordul litoralului.

Mamaia, Mamaia Nord, Năvodari, Vama Veche, din nou, cele mai solicitate stațiuni de pe litoral. Veștile sunt tot mai bune și în privința relaxării restricțiilor pentru călătorie și pentru vacanță. Locațiile hoteliere sunt pregătite, restaurantele și-au pregătit terasele în stațiuni și, desigur, și în orașul Constanța”, a declarat Corina Martin, director agenție de turism.

Meteorologii anunță că vremea se menține frumoasă și vineri, însă în weekend sunt așteptate scurte reprize de ploaie pe litoral.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233