dobroge.tv

Live

Florile sunt cadoul perfect pentru cei care duminică își aniversează ziua de nume: comercianții au pregătit oferte pentru toate buzunarele

23 aprilie 2021
Publicitate

Online sau direct din piață. Zambile, lalele sau trandafiri. Florile sunt cadoul perfect pentru cei care duminică își aniversează ziua de nume. Florăriile au pregătit oferte pentru toate buzunarele. Prețurile buchetelor pleacă de la aproximativ 30 de lei și pot depăși 1.000 de lei în funcție de preferințe. Doritorii mai au o opțiune. Le pot comanda de pe internet, iar acestea ajung direct acasă la sărbătorit.

Florăriile au fost și ele afectate de pandemie. În toată această perioadă, încasările au scăzut considerabil. Comercianții spun că cele mai multe buchete au fost vândute cu ocazia zilelor onomastice sau cele religioase. Și cum duminică sunt Floriile au apărut în piețe și ofertele.

Acum, de exemplu, avem de făcut cinci buchete a câte cinci trandafiri și în general se cumpără, mai ales la evenimente”, spune o comerciantă.

Unii dintre ei au ridicat prețurile, iar alții le-au coborât. Acum numai cumpărători să fie.

Văzând florile și frumoase și prețurile mai ieftine, iau oamenii. Majoritatea care sunt în piață mai jos, sunt oameni care nu au venituri mari”, a declarat Vasile, comerciant.

Într-adevăr toate florile sunt frumoase, iar în mâinile potrivite pot spune povești speciale. Mai mult, sunt și cadoul perfect pentru doamne și domnișoare.

Acum, în sezonul ăsta, bujorii, așa e primăvara. Lalele, frezii, dar în general, trandafiri”, spune o comerciantă.

Mai sunt și constănțeni care cumpără frecvent flori din piață. Spun că acestea le parfumează casa.

Îmi place să am flori acasă. Mereu cumpărăm, în special pentru mama”, spune o constănțeancă.

Cei care nu vor să le cumpere din piață și vor să surprindă pe cineva drag, pot comanda florile de pe internet. Prețurile variază în funcție de cât de bogat este buchetul. Acesta pot ajunge și până la 1.000 de lei. Duminică va avea loc și sărbătoarea creștină „Intrarea Domnului în Ierusalim”.

Ne pune înaintea ochilor duhovnicești Intrarea Domnului în Ierusalim, moment de dublă bucurie. Pe de-o parte era bucuria vederii lui Mesia, în al doilea rând este vorba de o graniță. Pentru că se termină cele 40 de zile de Post Mare și începe o săptămână special, dedicate Învierii și Patimilor Domnului”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

La slujba de Florii, care va avea loc duminică, 25 aprilie, se anunță un număr mare de credincioși. Așadar, traficul va fi restricționat în zona Arhiepiscopiei pentru siguranța acestora.

Circulația autovehiculelor va fi restricționată, în intervalul orar 06:00-14:00, după cum urmează:

  • strada Arhiepiscopiei, pe tronsonul delimitat de strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta;
  • strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Profesor Doctor Ioan Cantacuzino;
  • strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Cristea Georgescu;
  • strada Cristea Georgescu la intersecția cu strada Grigore Tocilescu.

De la eveniment nu vor lipsi nici măsurile de prevenție împotriva infectării cu SARS-CoV-2. Spațiul va fi delimitat pentru păstrarea distanțării fizice, iar enoriașii vor fi nevoiți să poarte mască de protecție.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233