dobroge.tv

Live

Peștele, nelipsit de pe masa de Florii: chef Victor vă prezintă o rețetă de Chefal pe pat de sare cu mămăliguță și usturoi

23 aprilie 2021
Publicitate

Vremea frumoasă din ultimele zile a atras turiștii pe litoral. Perioada ține cu cei mai pofticioși iar weekendul acesta vine la pachet cu dezlegarea la pește. În bucătăriile cherhanalelor este forfotă mare pentru că bucătarii se pregătesc să prepare din cele mai gustoase mâncăruri din pește și fructe de mare. Chef Victor ne va prezenta astăzi o rețetă de chefal pe pat de sare cu mămăliguță și usturoi pe care o puteți prepara și acasă.

Este unul dintre cele mai comandate preparate de clienții cherhanalelor de la malul mării.

Este o rețetă simplă pe care orice gospodină o poate găti acasă. Este nevoie doar de un chefal proaspăt din Marea Neagră, sare, usturoi, salată proaspătă și mălai pentru tradiționala mămăliguță.

Avem un pește de Marea Neagră, un chefal. Toți românii care vin pe Litoral vor să mănânce un pește de mare. Astăzi vom pregăti specialitatea casei, un chefal”, a declarat Victor Mitală, bucătar.

Timpul de preparare este scurt. Se prăjește pe patul de sare între șapte și 10 minute.

„Între timp, peștele este gata. Îl vom lua de pe grătar și vom merge cu el la secția de montaj. Chefalul îl vom servi cu tradiționala mămăliguță și desigur, cu mujdei. Vă dorim poftă bună”, a mai declarat Victor Mitală, bucătar.

Comenzile curg, fapt pentru care e forfotă mare în bucătăriile restaurantelor cu specific pescăresc de pe litoral.

Da, am mâncat. Eu am muncit la ecluză și acolo aveam tot felul de pește. E bun și chefalul, da”, spune un constănțean.

Noi am crescut cu peștele. Noi suntem ca pelicanii de mititei și rațele le creșteam acasă cu pește”, spune un alt constănțean.

Este o mâncare ușoară, care ne face și bine”, spune o constănțeancă.

Se comandă cel mai desc scoicile, creveții, ca fructe de mare, chefalul de Marea Neagră, nu este din alte părți, noi avem numai de Marea Neagră. Calcanul care este foarte bun și are sâmburi, năsturași i se spun, care conțin o anumită substanță, care se folosește și la medicamente, este și afrodisiac, se bea cu rose”, a declarat Cristian Ioan, ospătar.

Preturile variază în funcție de locația aleasă. O porție de chefal pe pat de sare cu mămăliguță și usturoi costă între 35 și 45 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233