dobroge.tv

Live

Vama a deschis Vama în acest an cu două concerte memorabile la apus și la răsărit: peste 3.000 de oameni au cumpărat bilete

Vama a deschis Vama în acest an cu două concerte memorabile la apus și la răsărit: peste 3.000 de oameni au cumpărat bilete
26 aprilie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Cele două concerte eveniment marca Vama, transmise live, online, de pe plaja din Vama Veche au fost de-a dreptul impresionante, cu mare succes la public. Peste 3.000 de oameni au cumpărat bilete și au urmărit de acasă concertele de la apus - electric și de la răsărit - acustic. Show-urile din Vamă au fost realizate cu marea în spate și elemente ce decor pe plajă, cu mobilier vechi, o Dacia 1300, o poartă deschisă către apă sau un foc de tabără pe nisip, un simbol al vamaioților, care a redat din atmosfera satului devenit expresia libertății…. Pe lângă concerte, Vama deschide Vama înseamnă o adevărată experiență cinematografică live, cu o scenografie și regie impecabile.

Vama deschide Vama a început vineri, la ora 20:00, pe platforma streamerse.net, cu hitul „Vama Veche”, în timp ce în apă - doi delfini înotau aproape de mal. Tudor Chirilă era desculț, cu picioarele în nisip și cu fața către mare când a observat mamiferele inteligente cum se dezvăluie în toată splendoarea lor în fața sa. Le-a arătat și colegilor din trupă, Eugen Caminschi (chitară), Dan Lucian (bas), Lucian Clopo (tobe) care erau, la rândul lor, pe plajă cu fața spre apă, apoi a început să cânte. În tot acest timp, Gelu Ionescu (clape) îi aștepta pe toți pe scenă, apăsând clapele pianului. Fanii au putut vedea de acasă imagini spectaculoase cu marea liniștită, cerul, delfinii, focul de tabără aprins, poarta deschisă care te ducea către fotoliul și canapeaua de pe malul mării, în timp ce ascultau clasicele versuri despre povestea care merge mai departe.

Oamenii au lăsat mii de mesaje live pe platforma de streaming, dar și pe pagina de Facebook a trupei Vama, unde au postat fotografii și filmulețe cu ei urmărind emoționați și încântați spectacolul unic din Vamă, de acasă.

După aproape două ore, cântarea electrică s-a încheiat cum altfel decât cu „Epilog”, care a fost însoțit de o ploaie fină ce a început odată cu piesa și care l-a inspirat pe Tudor pentru un final neprevăzut, cântând din duba de emisie video.

Evenimentul a continuat a doua zi cu alte momente deosebite, iar răsăritul a fost marcat de un alt concert special al uneia dintre cele mai iubite trupe pop-rock din România. De data aceasta, cei peste 3.000 de fani Vama au urmărit de acasă cum răsare soarele din mare pe ritmuri acustice.

Cântarea din zori a debutat cu „Calul din Marlboro” și a continuat mai bine de jumătate de oră cu alte melodii din istoria ambelor trupe - Vama Veche și Vama, cu aceleași elemente fabuloase de decor de la apus și cu imagini impresionante cu marea, cerul, răsăritul și pescarii care au pornit cu barca în larg și au revenit spre mal, pe durata concertului.

La ora acestei declarații încă sunt sub semnul celor întâmplate pe plajă. Ne-am propus, și cred că am reușit, să refacem frânturi dintr-o lume așa cum am perceput-o noi cândva - să-i zicem Vama visurilor noastre. Încă de când a apărut ideea unui concert online ne-am impus să facem altceva decât ce se făcuse până la momentul ăsta în pandemie. Mai mult decât un concert. O experiență mai aproape de cinematografie care să reclame folosirea unui laptop sau tablete. Să poți vedea pe ecran detalii pe care nu le-ai putea vedea live. Așa că am creat această lume pe plajă, în mai multe puncte, unde am cântat, ne-am jucat sau pur și simplu am existat. Iar faptul că am cântat în două momente ale zilei, apusul și răsăritul, ne-a oferit o experiență mult mai complexă din punct de vedere stare, lumină, decor, muzică. Chiar și starea spectatorilor a fost diferită încă de la început, pentru că într-un fel te așezi să vezi un show seara și în alt fel percepi tot ce se întâmplă dimineața la ora 6, ai un alt bioritm. A fost un spectacol care de foarte multe ori ne-a surprins și pe noi, am improvizat mult, ne-am jucat în spațiul pe care l-am imaginat și am construit momente pe care nu le planificasem sau regizasem. A fost o echipă de producție numeroasă, fiecare merită menționat, dar de data asta mă voi opri la cei cu care am elaborat conceptul show-ului Irina Moscu - scenograf, Daniel Klinger - light designer, Silviu și Bogdan Mustățea (The Brothers M) filmare și regie de emisie”, a declarat Tudor Chirilă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233