dobroge.tv

Live

Paștele Ortodox se apropie, iar pregătirile sunt în toi: constănțenii au luat cu asalt magazinele pentru a căuta preparate sau cadouri

26 aprilie 2021
Publicitate

Iepurașii, ciocolata și ouăle colorate sunt la mare căutare în aceste zile, în magazine. Pentru că Paștele Ortodox este la o aruncătură de băț, gospodinele au luat cu asalt supermarketurile. Însă nu toată lumea se pregătește pentru sărbători în mod tradițional. La restaurante, comenzile au crescut în această perioadă.

În magazine, a început goana după cadouri. Rafturile viu colorate îi întâmpină pe clienți, încă de la intrare. Doamna Ileana profită de oferta variată și caută cadouri pentru cei dragi. Pentru că nu are timp să prepare, femeia cumpără de-a gata bucatele tradiționale.

Cumpăr. Adică am o perioadă mai grea acum și nu mă obosesc prea mult ”, spune doamna Ileana.

Ofertele magazinelor sunt pentru toate gusturile. Dulciuri, jucării sau chiar telefoane mobile sunt la mare căutare acum, în perioada sărbătorilor.

În tolba iepurașului se găsesc cadouri pentru toate buzunarele. De la simbolicele oușoare de ciocolată, al căror preț nu depășește câțiva lei, la coșuri complexe, care se ridică la peste 200 de lei.

Pe lângă micile atenții, oamenii se gândesc și la masa de Paște. Din nicio casă nu ar trebui să lipsească preparatele din miel, iar gospodinele speră să găsească cele mai bune prețuri.

Ia să văd dacă găsesc pentru că în piață nu ma duc”, spune o constănțeancă.

Însă nu toată lumea are răbdare să pregătească bucate tradiționale. În această perioadă, telefoanele sună la restaurante, iar în bucătării se prepară de zor.

Având în vedere că sărbătorim Paștele, produsele tradiționale pascale. Noi servim pastramă de oaie cu mămăliguță, ciolanul de miel cu o salată verde merge de minune”, a declarat Luminița Vrabie, șef de sală.

Iar pe lângă preparatele de sărbători, la mare căutare sunt și produsele de tip fast food. Încasările au crescut considerabil, spun reprezentanții unităților comerciale.

Avem comenzi și de pizza, de burgeri, de ciorbițe. Cam cu 30% au crescut vânzările”, a mai declarat Luminița Vrabie, șef de sală.

Există însă și gospodine care nu concep Paștele fără pregătiri. De la cumpărături până la prepararea bucatelor, unele doamne aleg mereu calea tradițională.

Nu prea le am cu comenzile online, nu. Tot timpul, ce văd eu și-mi place, aia iau”, spune o constănțeancă.

Cei care merg la cumpărături trebuie să țină cont că încă ne aflăm în vreme de pandemie. Așadar, masca de protecție este obligatorie. Oamenii sunt rugați să evite, pe cât posibil, aglomerația și să păstreze distanța față de ceilalți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233