dobroge.tv

Live

S-a deschis sezonul fructelor de mare: chef Victor ne spune secretul pentru a face cel mai bun risotto verde cu caracatiță, calamar, creveți și midii

28 aprilie 2021
Publicitate

A început sezonul fructelor de mare! În bucătăriile cherhanalelor se gătește la foc automat scoici, calamari și creveți. Unul dintre cele mai comandate preparate este risotto verde cu fructe de mare. Chef Victor ne prezintă preparatul pe care orice gospodină îl poate face acasă, în numai 15 minute.

Este forfotă mare în bucătăriile cherhanalelor de la malul mării. Chefii pregătesc din cele mai gustoase preparate din pește și fructe de mare.

În meniurile restaurantelor turiștii care ajung aici găsesc midii, calamari, caracatiță și creveți gătiți în diferite moduri. Spre exemplu, unul dintre cele mai comandate feluri de mâncare este risotto verde cu fructe de mare.

Pentru risotto verde vom avea nevoie de risotto, noi folosim un risotto arborio, îl facem exact cum se face în Italia. Îl hidratăm ușor în tigaie, adăugam ceapă, usturoi, stins cu vin și îl hidratăm foarte ușor cu brodo, este pe baza de legume. Apă fiartă, scoatem legumele și rămânem cu savoarea acestora în apă”, a declarat Victor Mitală, chef bucătar.

Rețeta este foarte ușor de gătit dacă avem ingredientele necesare. Se poate prepara și acasă, iar secretul îl aflăm de la chef Victor.

Se face din busuioc, pătrunjel, absolut toate plantele care sunt verzi. Usturoi și ulei de măsline. Desigur avem și untul pentru a-i da savoare. După care, fructe de mare. Noi folosim midii în cochilie, așa cum le găsim la mare, caracatiță, calamar, iar aici avem creveți black tiger, inele de calamar, cozi de creveți și desigur carnea de midii. Vom începe cu calamarul. Procesul termic este diferit pentru fiecare produs, iar noi le vom pune pe rând”, a mai declarat Victor Mitală, chef bucătar.

Piper și după cum vă spuneam eu, brodo. Vom adăuga și pasta verde pentru a-i oferi culoare și savoare în același timp”, a mai declarat Victor Mitală, chef bucătar.

Pentru cei mai pofticioși care nu au timp să gătească acasă, îl pot servi chiar la restaurant. Prețul pentru o porție de risotto verde cu fructe de mare variază în funcție de locație, de la 45 la 55 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233