dobroge.tv

Live

Ultimele pregătiri pentru Paște: Oana a vopsit ouăle, a decorat casa și a pregătit o masă bogată pentru familie

29 aprilie 2021
Publicitate

Pregătirile pentru sărbători sunt pe ultima sută de metri. În bucătării, gospodinele prepară de zor bucatele tradiționale. Și nicio masă de Paști nu ar fi completă fără ouăle roșii. În Joia Mare, conform datinei, acestea se vopsesc pentru a fi consumate în ziua de Înviere. Noi am fost în casa unui medic din Constanța care ne-a introdus în spiritul sărbătorilor pascale.

Acasă la Oana Apostolescu este forfotă încă de dimineață. Pregătirile de Paște sunt în toi. Casa a fost decorată, iar acum se pregătește pentru vopsirea ouălor.

Conform tradiției, în Joia Mare se vopsesc ouăle. Roșul rămâne cea mai populară culoare, însă de-a lungul timpului, gospodinele au optat și pentru nuanțe primăvăratice de verde, galben sau albastru.

Cuptorul coace cozonacii, iar de decorarea casei s-au ocupat toți membrii familiei, de la cei mai mici la cei mai mari. Iar în aer plutește spiritul de sărbătoare. Decorațiunile colorate cu care toată casa a fost împodobită ne amintesc că, în ciuda vremurilor dificile pe care le traversăm, nu trebuie să uităm că urmează zile de sărbătoare.

Reporter: Cât v-a luat să decorați toată casa?

Dr. Oana Apostolescu, medic generalist: O zi și de Crăciun și de Paște. Urmează cu lavandă.

Vopsirea ouălor este o tradiție pe care Oana o respectă cu sfințenie. Obiceiul s-a transmis din generație în generație, iar acum este rândul ei să îl ducă mai departe.

Pe mine m-au crescut bunicii. Foarte mult le-am împrumutat de la ei. Tradiționalul drob nu lipsește, friptura de miel, ciorbă de miel. Cam tot ce se poate găti din miel”, spune dr. Oana Apostolescu.

Însă cei mai încântați sunt copiii. Printre pregătirile mamei, cel mic a găsit un moment în care să îi transmită iepurașului ce își dorește de sărbători.

O să-i zic că vreau un cățeluș din ăla”, spune Augustin Apostolescu, fiul Oanei.

Ca de fiecare dată, sărbătorile pascale vor fi petrecute în familie, alături de cei dragi. Până la urmă, cel mai important de sărbători este să fim alături de cei pe care îi iubim.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233