dobroge.tv

Live

Au ajuns primii turiști pe litoral: cei mai nerăbdători s-au dus să vadă marea, în ciuda lucrărilor de pe plajă

30 aprilie 2021
Publicitate

Primii turiști au ajuns oficial pe litoral. Odată cu minivacanța de sărbători, litoralul a început încet - încet să se umple de oameni dornici de relaxare. Chiar dacă nu vor avea acces la distracțiile din anii precedenți, turiștii s-au bucurat de întâlnirea cu marea și speră să petreacă într-un mod cât mai plăcut. Weekendul acesta, aproximativ 35.000 de oameni sunt așteptați să ajungă pe litoral.

Alexandru a venit de la Pitești, împreună cu familia. Cei trei vor petrece sărbătorile în stațiunea Mamaia. Nerăbdători, au ajuns încă de joi seara pe litoral.

Pentru început e bine. Dar acum se deschise, am văzut că încă se lucrează”, spune Alexandru.

Pe faleză sau pe plajă, oamenii au ieșit la o primă plimbare. Vremea închisă nu i-a împiedicat pe aceștia să meargă la terase sau să admire marea.

Peste 30.000 de turiști sunt așteptați în minivacanță în stațiunea Mamaia. Chiar dacă plajele sunt încă în șantier pentru că vor fi lărgite, unii mai curajoși au profitat de această minivacanță ca să se relaxele pe nisip.

Abia ce am ajuns. Nu știm exact ce avem de făcut, dar o să vedem”, spune un turist.

Încă de vineri dimineață hotelurile s-au umplut. Dornici de a evada din orașe, oamenii au rezervat din timp și greu se mai găsea o cameră în stațiunea Mamaia, mai ales că unitățile de cazare pot funcționa doar până la o capacitate de 70%. Iar când e vorba de vacanță, banii nu mai contează, spun turiștii.

Suntem la capacitate de 65%. Mai avem 5% la dispoziție de astăzi până pe 3 mai”, a declarat Elena Drăghici, reprezentant hotel.

Doar patru zile. Nu am un buget”, spune o turistă.

Operatorii economici se așteaptă la încasări mari în această perioadă. Chiar și cu program restrâns, ei s-au pregătit temeinic și speră să scoată profit, după perioada dificilă pe care au traversat-o.

Ne-am pregătit cu mult personal. Așteptăm. Din auzite, sunt 25.000 de turiști anunțați. Ne-am pregătit cu personal, cu foarte multă marfă. Să sperăm că vom avea”, a declarat Valentin Agache, manager terasă.

La agențiile de turism, telefoanele au sunat încă din iarnă. Oamenii erau nerăbdători să afle în ce condiții își vor putea petrece vacanța de sărbători.

Din ceea ce ne întreabă turiștii, sunt foarte interesați care vor fi serviciile incluse, dacă vor putea să beneficieze de anumite servicii incluse în pachete”, a declarat Ștefan Necula, reprezentant agenție turism.

Turiștii vor avea voie să circule fără declarația pe propria răspundere numai până la ora 22.00. Singura excepție va fi în noaptea de Înviere, când circulația va fi permisă până la ora 5 dimineața, însă doar în cazul celor care merg la biserică. Petrecerile în aer liber, stațiuni și pe plaje, sunt interzise.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233