Live

Au ajuns primii turiști pe litoral: cei mai nerăbdători s-au dus să vadă marea, în ciuda lucrărilor de pe plajă

Primii turiști au ajuns oficial pe litoral. Odată cu minivacanța de sărbători, litoralul a început încet - încet să se umple de oameni dornici de relaxare. Chiar dacă nu vor avea acces la distracțiile din anii precedenți, turiștii s-au bucurat de întâlnirea cu marea și speră să petreacă într-un mod cât mai plăcut. Weekendul acesta, aproximativ 35.000 de oameni sunt așteptați să ajungă pe litoral.

Alexandru a venit de la Pitești, împreună cu familia. Cei trei vor petrece sărbătorile în stațiunea Mamaia. Nerăbdători, au ajuns încă de joi seara pe litoral.

Pentru început e bine. Dar acum se deschise, am văzut că încă se lucrează”, spune Alexandru.

Pe faleză sau pe plajă, oamenii au ieșit la o primă plimbare. Vremea închisă nu i-a împiedicat pe aceștia să meargă la terase sau să admire marea.

Peste 30.000 de turiști sunt așteptați în minivacanță în stațiunea Mamaia. Chiar dacă plajele sunt încă în șantier pentru că vor fi lărgite, unii mai curajoși au profitat de această minivacanță ca să se relaxele pe nisip.

Abia ce am ajuns. Nu știm exact ce avem de făcut, dar o să vedem”, spune un turist.

Încă de vineri dimineață hotelurile s-au umplut. Dornici de a evada din orașe, oamenii au rezervat din timp și greu se mai găsea o cameră în stațiunea Mamaia, mai ales că unitățile de cazare pot funcționa doar până la o capacitate de 70%. Iar când e vorba de vacanță, banii nu mai contează, spun turiștii.

Suntem la capacitate de 65%. Mai avem 5% la dispoziție de astăzi până pe 3 mai”, a declarat Elena Drăghici, reprezentant hotel.

Doar patru zile. Nu am un buget”, spune o turistă.

Operatorii economici se așteaptă la încasări mari în această perioadă. Chiar și cu program restrâns, ei s-au pregătit temeinic și speră să scoată profit, după perioada dificilă pe care au traversat-o.

Ne-am pregătit cu mult personal. Așteptăm. Din auzite, sunt 25.000 de turiști anunțați. Ne-am pregătit cu personal, cu foarte multă marfă. Să sperăm că vom avea”, a declarat Valentin Agache, manager terasă.

La agențiile de turism, telefoanele au sunat încă din iarnă. Oamenii erau nerăbdători să afle în ce condiții își vor putea petrece vacanța de sărbători.

Din ceea ce ne întreabă turiștii, sunt foarte interesați care vor fi serviciile incluse, dacă vor putea să beneficieze de anumite servicii incluse în pachete”, a declarat Ștefan Necula, reprezentant agenție turism.

Turiștii vor avea voie să circule fără declarația pe propria răspundere numai până la ora 22.00. Singura excepție va fi în noaptea de Înviere, când circulația va fi permisă până la ora 5 dimineața, însă doar în cazul celor care merg la biserică. Petrecerile în aer liber, stațiuni și pe plaje, sunt interzise.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

a-patra-premiera-a-stagiunii-si-a-doua-premiera-in-luna-aniversarii-a-70-de-ani-de-existenta-a-teatrului-constantean-maria-tanase-o-poveste

A patra premieră a stagiunii și a doua premieră în luna aniversării a 70 de ani de existență a teatrului constănțean: „MARIA TĂNASE. O POVESTE”

Luna mai este luna aniversară a Teatrului de Stat Constanța, așa cum întreg anul 2021 este un an aniversar, pentru...

mars-de-instructie-pentru-studentii-academiei-navale-mircea-cel-batran

Marș de instrucție pentru studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”

Studenții militari din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” participă la un marș de...

primaria-constanta-folositi-bicicletele-din-sistemul-de-bike-sharing-corect-si-returnatile-in-mod-corespunzator

Primăria Constanța: Folosiți bicicletele din sistemul de bike sharing corect și returnați-le în mod corespunzător

O bicicletă nereturnată corect rămâne responsabilitatea dumneavoastră, iar dacă se constată dispariția...

milioane-de-larve-de-salau-in-lacul-siutghiol-pestele-a-fost-lansat-la-apa-de-pescarii-sportivi-din-constanta

Milioane de larve de șalău în lacul Siutghiol: peștele a fost lansat la apă de pescarii sportivi din Constanța

Lacul Siutghiol este un punct de atracție important de pe litoralul românesc. Anual turiștii români și străini...

organizatia-nonguvernamentala-mare-nostrum-intalnire-cu-cativa-operatori-de-plaja-pentru-a-gasi-solutii-pentru-diminuarea-cantitatii-de-deseuri

Organizația non-guvernamentală „Mare Nostrum”, întâlnire cu câțiva operatori de plajă pentru a găsi soluții pentru diminuarea cantității de deșeuri

Gheorghe Stoleru îşi face în fiecare zi plimbarea de dimineață, pe plajă, indiferent că este sezon sau nu. Știe...

distractie-in-larg-turistii-dar-si-constantenii-sunt-asteptati-pe-puntea-yachtului-pentru-a-avea-parte-de-experiente-de-vis-si-multe-surprize-

Distracție în larg: turiștii, dar și constănțenii sunt așteptați pe puntea yacht-ului pentru a avea parte de experiențe de vis și multe surprize

Aşa se distrează pasagerii în fiecare weekend. O nouă modă s-a lansat în materie de distracție pe litoral:...

baza-sportiva-triunghi-in-paragina-jarul-covoarele-paturile-si-paharele-din-plastic-au-ramas-dovada-clara-a-nepasarii-oamenilor

Baza sportivă „Triunghi”, în paragină: jarul, covoarele, păturile și paharele din plastic au rămas dovada clară a nepăsării oamenilor

Așa arată astăzi complexul Triunghi din sudul municipiului Constanța. O bază sportivă demult uitată de localnici...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233