Live

CONSTANȚA. #ComeToUpgradeYourCity, concurs de artă stradală, dedicată tinerilor talentați de până în 25 de ani

CONSTANȚA. #ComeToUpgradeYourCity, concurs de artă stradală, dedicată tinerilor talentați de până în 25 de ani

Proiectul “Constanța - Capitala Tineretului din România 2021-2022” își propune să transmită întregii comunități că tinerii de astăzi își doresc să se implice în viața orașului, sunt cosmopoliți, pasionați, deopotrivă, de tehnologie și frumos. Astfel, un prim proiect inaugurat este strâns legat de design și inovație.

Conceptul propus de noi are la bază metode prin care tinerii pot să își lase amprenta asupra comunității si orașului. Noi, echipa din acest program, ne-am propus să construim și să creăm contexte în care cei tineri să se poată exprima și, prin munca lor, să facă din Constanța un oraș mai frumos. Arta stradală este o metodă de exprimare foarte populară, îmbrățișată de tinerii din întreaga lume”, a declarat Ionuț Barbu, manager general al programului “Constanța - Capitala Tineretului din România 2021-2022”.

Digul din Portul Turistic Tomis prinde, astfel culoare printr-o pictură murală de 50 metri lungime, semnată de artiști consacrați, precum Wanda Hutira, Maria Zurbagiu sau Cristian Moldovan. Tematica stabilită pentru lucrările de artă este “human technology” și își dorește să sublinieze rolul vital pe care tehnologia îl joacă în viețile noastre.

Tehnologia nu este sinonimă cu viața reală și probabil că nu o să fie niciodată, dar este cel mai aproape de ea. Nu toți vom putea ajunge pe Marte, dar cu ajutorul tehnologiei, putem să experimentăm ceva apropiat de asta”, a declarat Wanda Hutira, artist vizual.

Galeria de artă colaborativă a putut fi posibilă cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, a Administrației Porturilor Maritime Constanța, Tomis Marina și a comunității de tineri constănțeni. În plus, implementarea acestui proiect a fost finanțată, exclusiv, din fonduri private.

Viitorul orașelor este creativ, colaborativ, inteligent. Sperăm ca acesta să fie doar primul dintre proiectele artistice contemporane în Constanța, susținute de platforma George. Primul banking inteligent. Obiectivul nostru este să unim cercurile creative și de tehnologie în proiecte care să inspire și să producă schimbare urbană”, a declarat Ionuț Stanimir, director de marketing și comunicare Banca Comercială Română (BCR).

În cadrul acestei galerii, am rezervat un spațiu și pentru tinerii artiști. Astfel, lansăm competiția “#ComeToUpgradeYourCity – concurs de artă stradală“, ce se va desfășura în perioada 1 mai – 30 iunie 2021 și este dedicat pictorilor talentați cu vârsta de până în 25 ani. Concursul își propune promovarea tinerilor artiști și valorificarea artei urbane constănțene, prin realizarea unor proiecte și activități legate de manifestarea artistică în spațiul public.

Calendarul concursului:

  • 1 mai - 1 iunie - înscrierea participanților;
  • 1 iunie - 14 iunie - evaluarea lucrărilor și jurizarea acestora;
  • 15 iunie - anunțarea câștigătorului;
  • 16-30 iunie - realizarea lucrării de către artist pe spațiul dedicat acestui concurs.

În cadrul competiției, tinerii artiști se vor întrece în lucrări de artă urbană inovatoare și vor respecta tematica galeriei deja existente. Căștigătorul va beneficia de un premiu de 500 euro.

Mai multe informații necesare competitorilor sunt disponibile AICI

Galeria de artă colaborativă este parte integrantă a proiectului de amenajare urbană ce urmează a fi implementat în Portul Turistic Tomis. Acesta are ca scop dezvoltarea unei piațete moderne destinată tinerilor, comunității constănțene și nu în ultimul rând turiștilor care vizitează orașul Constanța.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

a-patra-premiera-a-stagiunii-si-a-doua-premiera-in-luna-aniversarii-a-70-de-ani-de-existenta-a-teatrului-constantean-maria-tanase-o-poveste

A patra premieră a stagiunii și a doua premieră în luna aniversării a 70 de ani de existență a teatrului constănțean: „MARIA TĂNASE. O POVESTE”

Luna mai este luna aniversară a Teatrului de Stat Constanța, așa cum întreg anul 2021 este un an aniversar, pentru...

mars-de-instructie-pentru-studentii-academiei-navale-mircea-cel-batran

Marș de instrucție pentru studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”

Studenții militari din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” participă la un marș de...

primaria-constanta-folositi-bicicletele-din-sistemul-de-bike-sharing-corect-si-returnatile-in-mod-corespunzator

Primăria Constanța: Folosiți bicicletele din sistemul de bike sharing corect și returnați-le în mod corespunzător

O bicicletă nereturnată corect rămâne responsabilitatea dumneavoastră, iar dacă se constată dispariția...

milioane-de-larve-de-salau-in-lacul-siutghiol-pestele-a-fost-lansat-la-apa-de-pescarii-sportivi-din-constanta

Milioane de larve de șalău în lacul Siutghiol: peștele a fost lansat la apă de pescarii sportivi din Constanța

Lacul Siutghiol este un punct de atracție important de pe litoralul românesc. Anual turiștii români și străini...

organizatia-nonguvernamentala-mare-nostrum-intalnire-cu-cativa-operatori-de-plaja-pentru-a-gasi-solutii-pentru-diminuarea-cantitatii-de-deseuri

Organizația non-guvernamentală „Mare Nostrum”, întâlnire cu câțiva operatori de plajă pentru a găsi soluții pentru diminuarea cantității de deșeuri

Gheorghe Stoleru îşi face în fiecare zi plimbarea de dimineață, pe plajă, indiferent că este sezon sau nu. Știe...

distractie-in-larg-turistii-dar-si-constantenii-sunt-asteptati-pe-puntea-yachtului-pentru-a-avea-parte-de-experiente-de-vis-si-multe-surprize-

Distracție în larg: turiștii, dar și constănțenii sunt așteptați pe puntea yacht-ului pentru a avea parte de experiențe de vis și multe surprize

Aşa se distrează pasagerii în fiecare weekend. O nouă modă s-a lansat în materie de distracție pe litoral:...

baza-sportiva-triunghi-in-paragina-jarul-covoarele-paturile-si-paharele-din-plastic-au-ramas-dovada-clara-a-nepasarii-oamenilor

Baza sportivă „Triunghi”, în paragină: jarul, covoarele, păturile și paharele din plastic au rămas dovada clară a nepăsării oamenilor

Așa arată astăzi complexul Triunghi din sudul municipiului Constanța. O bază sportivă demult uitată de localnici...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233