Live

Nemulțumiri în cartierul Coiciu: unii locatari spun că au rămas fără locurile de parcare după terminarea lucrărilor de reabilitare

Nemulțumiri, dispute cu vecinii și calvar în găsirea unui loc de parcare. Se întâmplă în cartierul Coiciu, pe strada Dionise cel Mic. Drumul a fost de curând reabilitat, traficul resistematizat, iar parcările au fost trasate din nou. De aici și supărarea unora dintre locatari, care au rămas fără locurile de parcare pe care le aveau de ani buni. Oamenii cer socoteală municipalității și speră ca problema lor să fie rezolvată cât mai curând.

Lucrările de asfaltare și amenajare a străzilor din oraș a creat pe alocuri și nemulțumiri. Câțiva dintre locatarii străzii Dionisie cel Mic s-au trezit peste noapte fără locul de parcare care este plătit până la sfârșitul anului.

Odată cu reabilitarea carosabilului și resistematizarea traficului, s-au trasat și locuri de parcare paralele cu bordura. Dintre acestea, cinci le anulează pe cele 13 existente deja.

Nicolae Dima are același loc de parcare de mai bine de 13 ani. Acum nu mai poate folosi acest spațiu pentru că ieșirea din parcare este blocată de mașinile care staționează în dreptul ei.

Am plătit-o, am chitanța pe anul ăsta, am autorizație, am tot ce trebuie. În schimb, au venit acum de la confort urban, au marcat-o invers, nu mai putem să intrăm în parcare. Nu mai putem să beneficiem de ce am plătit”, a declarat Nicolae Dima, locatar.

Și Anișoara Cerchei se confruntă cu aceeași problemă.

Acela este locul meu de parcare. Suntem plătitori de cred că 12 ani de zile. După reamenajarea străzii, nu le mai putem folosi”, a declarat Anișoara Cerchei, locatară.

Oamenii spun că de o săptămână este un chin pentru ei să găsească un alt loc de parcare în cartier. Sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă, mai ales că zona este una foarte aglomerată.

Acum, unde găsim. Aseară m-am dus tocmai într-o parcare pe două străzi mai încolo, am găsit un loc și am parcat. Eu care o plătesc de atâția ani de zile, acum am umblat ca nebunul să găsesc loc de parcare”, spune un constănțean.

Variante de a parca nu prea sunt. Ar mai fi în spatele blocurilor o soluție să se poată face locuri de parcare, dar ar trebui amenajată zona. Sunt dispute cu vecinii că na, fiecare, care ajunge primul, ăla ocupă locul de parcare. Este greu, greu”, a mai declarat Anișoara Cerchei, locatară.

Locatarii cer soluții pentru problema lor. Aceștia spun că au încercat să contacteze telefonic municipalitatea, ba chiar au fost și fizic la sediul Primăriei. Însă fără răspuns. Autoritățile susțin că situația va fi remediată în curând.

Toți cei care au plătit taxa pentru locul de parcare, vor fi relocați în urma unei consultări directe cu Serviciul de Parcări, adică vor fi sunați și de comun acord cu Serviciul de Parcări vor găsi o soluție ca să primească un loc de parcare cât mai aproape de domiciliu”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria municipiului Constanța.

Până când se va pune în practică această soluție, constănțenii în cauză vor parca pe unde pot, chiar dacă asta înseamnă să facă ture de cartier, să piardă timp, să se enerveze și să se certe cu vecinii.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

sarbatoarea-sfintei-treimi-este-o-zi-de-asa-mare-importanta-incat-pentru-bucuria-sarbatorii-biserica-a-randuit-si-o-simbolistica-aparte

Sărbătoarea Sfintei Treimi: „Este o zi de așa mare importanță încât, pentru bucuria sărbătorii, Biserica a rânduit și o simbolistică aparte”

În a doua zi de Rusalii, Biserica Ortodoxă prăznuiește a treia persoană a Sfintei Treimi, Sfântul Duh. De...

campanii-de-sterilizare-gratuita-a-animalelor-fara-stapan-din-constanta

Campanii de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân din Constanța

Pe străzile orașului încă sunt zeci, poate sute de animale fără stăpân, iar multe dintre ele se înmulțesc...

copiii-cu-autism-fara-terapie-gratuita-la-centru-noi-acasa-facem-ce-facem-cu-ei-dar-nu-avem-pregatirea-necesara

Copiii cu autism, fără terapie gratuită la centru: „Noi acasă facem ce facem cu ei, dar nu avem pregătirea necesară”

Acestea sunt câteva dintre activitățile care aduceau pe buze zâmbetul copiilor cu autism din Centru Zi din...

antrenati-pentru-lumea-subacvatica-marian-ciulei-seful-centrului-de-antrenament-scafandri-cele-mai-frumoase-interventii-sunt-atunci-cand-reusim-sa-salvam-pe-cineva

Antrenați pentru lumea subacvatică. Marian Ciulei, șeful Centrului de Antrenament Scafandri: „Cele mai frumoase intervenții sunt atunci când reușim să salvăm pe cineva”

Scafandrii vorbesc rar despre provocările din adâncuri și mai ales despre ei. Îi vedem cum se încumetă în...

constanta-programul-teatrului-de-stat-a-fost-modificat-memoria-apei-si-crima-din-strada-lourcine-pot-fi-vizionate-in-acest-weekend

CONSTANȚA. Programul Teatrului de Stat a fost modificat: „Memoria Apei” și „Crima din Strada Lourcine” pot fi vizionate în acest weekend

Spectacolele care fuseseră programate în acest weekend la Teatrul de Stat Constanța – ZIUA Z și 8 TAȚI – au...

fii-fit-pentru-vara-cu-fit-gym

Fii fit pentru vară, cu Fit Gym

Chiar dacă vremea nu a fost prea prietenoasă în ultima perioadă, zilele de plajă sunt aproape. Și cum nu ne putem...

vremea-rea-nu-ia-speriat-pe-turisti-hotelurile-de-pe-litoral-sunt-aproape-pline-pentru-minivacanta-de-rusalii

Vremea rea nu i-a speriat pe turiști: hotelurile de pe Litoral sunt aproape pline pentru minivacanța de Rusalii

O mare agitată și un cer încărcat cu nori. Asta au găsit vineri dimineață primii turiști care au ajuns pe...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233