dobroge.tv

Live

Bătaie pe locurile de la creșă: 106 locuri disponibile în Constanța, pentru peste 5.000 de copii în vârstă de până la doi ani

05 mai 2021
Publicitate

106 locuri. Doar atâtea sunt disponibile în municipiu pentru înscrierea la creşe în anul şcolar viitor. Numărul locurilor este mult prea mic, în condiţiile în care, în Constanţa sunt peste 5.000 de copii până în doi ani. Părinții se plâng că sunt puține, iar unii dintre ei trebuie să scoată bani în plus din buzunar, pentru educația timpurie a celor mici și aleg unitățile private.Momentan în orașul nostru funcționează doar patru creșe. Însă două se află în plin proces de reabilitare și funcționează în alte clădiri.

Puțin peste 100 de locuri libere pentru antepreșcolari. Este situația din municipiul Constanța, care îi pune în mare dificultate pe părinți. Aceștia sunt nemulțumiți și spun că amenajarea acestor spații destinate celor mici ar trebui să fie prioritară.

Ar trebui să punem accent pe treaba asta. Ce facem cu copilul după ce îl naștem. Venim de la maternitate, stăm cu el un an – doi, apoi noi părinții trebuie să ne întoarcem la serviciu. Nu ne putem baza pe bunici. Ar trebui prioritizată treaba asta cu creșe, școli, grădinițe. Să fie cât mai multe și cu personal ok”, spune o mămică.

La creșele private, sunt tarife destul de mari, se plâng adulții. Mai ales că unii dintre ei, pe lângă faptul că nu au posibilități materiale, nu au rude sau persoane de încredere cu care să-i lase pe cei mici.

Cred că este foarte greu pentru părinți să nu-și ducă copilul la stat, la o creșă de stat. Având în vedere că cele private bănuiesc că sunt foarte scumpe”, spune o constănțeancă.

Pentru că sunt atât de puține locuri, iar cererea este foarte mare, există câteva criterii de departajare.

Unul dintre aceste criterii vizează ordinea depunerii cererii pentru înscrierea la creșă, vârsta copilului, de situația părinților, dacă aceștia sunt angajați. De asemenea, dacă micuțul are frați minori, se obține punctaj. Punctaj suplimentar primesc copiii care provin din familii monoparentale”, a declarat Monica Poptile, director general Direcția Generală de Asistență Socială Constanța.

Nici nu a început bine perioada de înscriere și deja numărul cererilor depuse este triplu față de locurile disponibile.

Până la ora 16 ieri, au fost depuse un număr de 354 de cereri. Potrivit procedurii, cererile depuse după ora 16 vor fi înregistrate în ziua următoare”, a mai declarat Monica Poptile, director general Direcția Generală de Asistență Socială Constanța.

Anul acesta, dosarul de înscriere se depune doar online la adresa: inscriericrese@dgas-ct.ro până pe data de 31 mai 2021. Rezultatele vor fi afișate pe 2 august.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233